arasbek 8 aylık 😊 yemek olarak genelde evde olan sebzelerle çorba yapıyorum, kemik suyu da ekliyorum, yoğurt çok sevdiği için yoğurt çorbası yapıyorum. Kemik suyunu kaynatıyorum, içine yoğurt, yumurta sarısı, yulaf unu veya pirinç unu ile terbiye yapıyorum. Yayla çorbası, tarhana çorbası. Semizotu yemeği yapıyorum pirinç ya da bulgur atıp, kıymalı patates-havuc yemeği, bal kabağı çorbasını çok seviyor. Bal kabağı, patates, soğan ve sarımsağı çok hafif kavuruyorum, azıcık kimyon ve kemik suyu ekleyip kaynatıp blender tutuyorum, buna da yulaf unu kavurup kıvamını koyultuyorum, ben ekmek vermedigim için çorbaları koyu kıvamlı yapıyorum. 7 buçuk aylıktan beri mercimek çorbası da veriyorum ben, kendimize yaptığım çorbaya tuz atmiyorum, mercimek, soğan, patates ve havucu hafif kavurup su ekleyip kaynattıktan sonra blender tutup bebeğe ayırıyorum, kalanı tuz ve tereyağı nane ekleyerek biz yiyoruz. Yeşil kabak yemeği veriyorum. Brokoli+havuç haşlayıp yoğurt ile veriyorum. Aklıma gelenler bu şekilde. Kimyon, zerdeçal ve nane kullandığım baharatlar. Tuz ve şeker hiç vermiyorum. Salça konusunda da, ben kapya biberleri rondodan çekip, suyunu çekene dek kaynattım, sonra buz kalıplarında dondurup buzluğa attım, yemeklerine, çorbalarına çıkarıp bir tane atıyorum ev yapımı bebek salçası gibi, tuzu katkı maddesi yok, lezzet veriyor. Yine kemik suyunu da kaynatıp minik karton bardaklarla dondurdum, buzluktaki bittikçe yeniden yapıyorum, pratik oluyor çıkarıp bir tane atmak. Kuzu kıymayı da iki üç kez çektirdim, minik minik toplar halinde attım buzluğa