Rez Hanımlar selam Kısır yapmak için, kısırlık bulgur diye geçen bulgur çeşidi var mı? Bakıyorum hep pilavlı köftelik ya da Çigköftelik diye geçiyor? Kısır yapmak için hangisinden almam gerekiyor
pembikmom Rez köftelik bulgur alman gerekiyor kısırlık bulgur diye bulgur çeşidi yok kısıra köftelik bulgur oluyor
kelebegiminannesiyim Rez Bizim orada(Adanada) setik Bulgur derler. Köftelik bulgurun büyüğü pilavlık bulgurun küçüğü. Ben kısırı onunla seviyorum. Köftelik bulgurla yapınca kısırdan ziyade köfte tadı geliyor
Rez pembikmom köftelik ince bulgur diye geçiyor mesela duru marka parantez içinde de çiğköftelik yazıyor bu mu?
Rez kelebegiminannesiyim ya işte markette bu dediğinizden yok anneme de diyarkırdan geliyor çok çeşidi var her seferinde karıştırıyorum :))
pembikmom Rez çiğ köftelik diye geçer biraz siyah renkte olur çiğ köftelik olan sen köftelik bulgur yazanı al üzerinde öyle yazar
Rez Hanımlar teşekkür ediyorum tamamdır ben acaba kısırlık diye geçen var da ben mi bilmiyorum diyordum :))) ama yine de emin oldum ince köftelik bulgur ile yapayım inş bu sefer tuttururum 😅
pembikmom Rez aynen kısır ince bulgurla yapılır sakın biraz büyük olan bulgurla yapma asla olmaz bildiğin pilav olur tane tane ve lezzetli olmasını istiyorsan köftelik ince bulgurla yap her markette bulursun inşallah tutar bulgurun üstünü az geçsin su çok sulu yapma tane tane olur Ozaman
kelebegiminannesiyim Rez rica ederim. Hasata marka. Yanlış hatırlamıyorsam aynı marka A101 de de vardı.
maygirl Rez kisrlik degilde ince bulgur die geçer.kısır ince bulgurla yapilir.Bi hataylı olarak kısırin en hasının yapıldgi memleketmde emin olarak ince esmer bulgur diyorum:)