Buradaki bazı postları okuduğumdan beri büyük bir şok içerisindeyim. Elbette çevremizde farklı siyasi görüş ve inanç sahibi kişiler var ancak ne kadar da olsa bir yankı odasında yaşıyoruz neysek, nasılsak çevremiz de az çok böyle insanlardan oluşuyor. Ve ben ülkede bu kadar cahil, bu kadar bağnaz, bu kadar akli melekelerini kaybetmiş bir güruh içinde yaşadığımızı sonra iyice anlar hale geldim. Yani bazen öyle postlar açılıyor ki…
Genelde de sadece bilgi paylaşmak ve yardım amaçlı postlara yorum yapmayı tercih ediyorum ancak bu güruhu fark ettikten sonra bir posta cevap vermeden önce girip profiline bakar, böyle bir tip ise yazmamaya başladım. Fakat bundan sonra daha aktif olmaya karar verdim, çünkü bunlar konuşmadıkça kendilerini haklı ve bilgili sanıyorlar bence. Ancak cevaplar alındığında geri vites yapıp “ben onu mu kast ettim” “ben çok safım, iyi niyetliyim, siz kötü anladınız”a varıyor iş. Her şeyden mağduriyet yaratmak en iyi meziyetleri zaten.
Çok merak ediyorum güzel kardeşim acaba sizlerin çok heveslendiği dini kurallar ile yönetilen bir ülkede yaşıyor olsaydınız elinize bir telefon alabilip, internete ulaşabilip, o çok önemli fikrinizi beyan edebilecek fırsatınız olabilecek miydi? Yoksa kim bilir kimin kaçıncı karısı olup 9. cocugunuza mı hamile olacaktınız? Acaba okuma yazma bilecek miydiniz gerçi tabi bir de o var. Acaba sünnet edilmiş mi olacaktınız? Belki bu yaşınıza gelemeden toprağa gömülmeniz tercih edilecekti çocuk yaşınızda.
Seküler bir cumhuriyetin tüm ama tüm imkanlarından faydalanıp, egitim alıp, meslek sahibi olup, mirastan pay alabilip, resmi nikah yaptırıp, çocuğunuzu da nüfusunuza alabilip bari bu riyakarligi yapmayın. İyi niyet ve saflık kisvesinde “sadece soruyorum”un arkasına sığınıp faydalandığınız bu tüm imkanlara ihanet eden düşünceler içerisine girmeyin. Birazcık düşünün. Ben ne yaşıyorum/ne diyorum diye. Azıcık şükürlü olun. Olmanız gereken şeylere. Belki o zaman bu tür düşünceler içine girmez ve daha mantıklı sorular sorarsınız.
Allah selamet versin.