HappyKids öncelikle bizim normal doğum doğurmamız için doktorların çoğunun kafa yapısını değiştirmesi gerekiyor. Özellikle devlet hastanesindeki doktorların hastaları azarlamaması, ebelerin biraz daha nazik davranması gibi. Hepsini bu kefede tutamam ama hamilelik sürecinde farklı hastane ve doktorlara gittim genel tutum çok kötüydü. Trafik kazası geçirdim acil devlete gittik yüzüme bakıp alttan muayene edeceğim dedi neden dedim kanamam yok bir şey yok öyle yapmam lazımla konuyu kapattı. İstemiyorum deyince bir kağıt imzalattılar muayeneyi kabul etmiyorum diye bende alttan muayeneyi kabul etmiyorum diye imzaladım. İki saniye sürmeyen bir ultrasondan sonra bir şey yok deyip odadan çıkardılar. Nst gerekli dediler. 40 dakika hemşire bekledim müsait olmadıklarından değil oturup sohbet ettikleri için. Sonra kadının biri doğum için gelmiş aşağıdan sedye istediler sandalye neyine yetmiyor diye seslendi doktor. Bebeğin başı çıkmış bu arada bir panik oldular. Doğumhaneyi aradılar birileri gene böğürüyor diye gülüştüler iki erkek doktordu. Tek seferde yaşadığım olaylar:) doğumumu özelde yaptım suyun sınır bebek hareket etmiyor diye saatlerce suni sancı verdiler açılma yok sorsan her şey mükemmel gidiyor. En son açıdan dedim herhalde ben ölüyorum sezaryene alsınlar beni. Doktorun kurduğu ilk cümle isteğe bağlı sezaryen olacak ama içimden lanet olsun ne olursa olsun dedim. İkinci doğumumda üniversite hastanesine gittim ne olursa olsun ssvd deneyeceğim diye doktorum son anda çark etti doğumuma gece olduğu için gelmedi. İnanılmaz ağrılarım var ebe muayene ediyor açılmam yok ama ben kıvranıyorum döndü bana bıyık altından gülümseyerek sen bu sancıyla bu kadar kıvranıyorsan nasıl normal yapacaksın diye… normal değil bu ağrılar diyorum duymuyor beni ssvd adayı olduğumu biliyor bu arada. En son dedim ki kim olursa olsun artık ben dayanamıyorum alsınlar sezaryene ameliyatta belli oldu ki rüptür olmuşum. Yani bu tutumlara rağmen normal denemeye çalışan kendimi tebrik ediyorum 💪🏻