Pincitho Ogulluana anlamıyorlar işte anlamıyolar onlar doğurdu da ya bizde doğurmak zorundayız Sanki. bazıları resmen kudurmuş
Ogulluana Pincitho bazıları çünkü normal doğuma mecbur bırakılıyor maddi sebeplerden ötürü seçenek sunulsaydı eminim ki sezaryen olurdu
Munevver-defne HappyKids sezeryan doğum mecbur kalmadıkça tercih edilmiyo sezeryan doğum isteyen oluyo o annenin kararı ama ameliyathanede tıbbi müdahale aracı olmayan doğum ünitesi olmayan yerde yasaklansin hastane yine de en ideal yer doğum için
gunesoruc saresununannesi Yaşadığınız herşeyin aynısını bende yaşadım ben hastane bahçesinde bayılmışım bebegimin nabzı gitti acil sezeyana alındım çok şükür sağlıkla dogdu ama cok korktuk
kbr564 Pirasalipuding yoo hiçte işime geldiği gibi anlamadım. Size gayet açık bir soru sordum dedim ki neden gebelik okulu zorunlu hale gelmeli diye. Bunun zorunlu olmasına gerek var mı? Ayrıca yasak sezaryen doğuma değil özel hastanede sezaryen doğum yasak değil “tıp merkezlerinde planlı sezaryen doğum” yasak işinize geldiği gibi anlayan sizsiniz. Sağlık bakanlığı ebelerin vicdanına ne yapabilir? Madem vicdan yoksunusun, işini sevmiyorsun, sabır gösterip, tahammül edemiyorsun git sevdiğin işi yap herkes rahat etsin.
Pirasalipuding kbr564 üstte herşeyi gayette anlattım işinize gelsin gelmesin anlayın anlamayın polemik yaratın veya yaratmayın isteyen normal doğurur isteyen sezaryen isteyen hiç doğurmaz .
mrvc Pincitho benim de panik atak var vajinal doğurdum çok mükemmel bir doğumdu. Doktor ve motivasyon çok önemli. Herkes için en doğru olan neyse o şekilde doğum gerçekleşmeli her doğum çok değerli. Ama vajinal doğum da gerçekten hayal ettiğiniz kadar zor değil inanın, buraya biri görür de motive olur diye yazmak istedim. Sağlıkla kalın ♥️
kbr564 mrvc🥳❤️🥳❤️🥳. Panik atak hastası değilim etrafımda da yok. Adına bakınca asla kolay baş edilir bir rahatsızlık olmadığını düşünüyorum. Cesaretiniz takdire şayan. Görünce tepkisiz kalmak istemedim ❤️
Pincitho mrvc teşekkür ederim ama burda felâket normal doğum yaşayanlar da var her kadının acı eşiği farklıdır kimisi sezeryen daha rahat olur kimisinde normal doğum benim sezaryen dogumumum gayette sağlıklı ve rahattı ♥️
begonvil00 2 ay önce kendı isteğimle keyfi sezaryen oldum oh iyi ki de oldum ne sancı ne ameliyat sonrasında acı çekmedim mis gibi doğumum oldu. Ameliyattan 2 gün sonra kafa dağıtmak için bebeğimi eşime bırakıp evimin oralardaki cafeye gidip lattemi yudumladım hatta. Hiçte acı çekmedim doktorum sağolsun. Ayrıca ameliyat izim bile varla yok arası.
nerminisitan HappyKids Ben herkesin düşündüğünün aksine devlete bu konuda tam destek verenlerdenim. Sağlık açısından en uygun olanı normal doğumdur. Sezaryen bir doğum değildir ameliyattır. Yenidoğan çetesi bu durumun ne kadar vahim olduğunun en güzel kanıtıdır. Yeter yıllarca insanlara korku pompalayıp kesip kesip attıkları. Neyine özeniyorlar anlamıyorum ki? Süt desen geç geliyor. Dikişini ve o kaburga acısını saymıyorum bile. Yeniden gebe kalmak istesen 2 yıl beklemek zorundasın. Normal doğum adı üzerinde. Hemen ayaklanıyorsun, normal hayata daha çabuk adapte oluyorsun, sütün daha hızlı iniyor. Neler yaptım normal doğuma girebilmek için ama bebeğim makat gelişti mecburi sezaryene girdim. Kimseyi korkutmak istemem ama felaket acısı var. Teknoloji gelişti tabiki sağlık açısından bebek ölümlerinin önüme geçebilmek için zorunlu durumlarda sezaryen olması gerekiyor ki onu da zaten devlet de destekliyor. Ama bu işi bu kadar diretmenin ne manası var anlayamıyorum gerçekten
sezeryandogum nerminisitan kesinlikle katılıyorum bende devlete bu konuda tam destek veriyorum. Ayrıca daha önce de söylediğim gibi sudan sebeplerle sezaryene alan drlar aynı acıyı yaşasınlar inşallah.
aycoregim nerminisitan benim de bebegim makat gelisti. Hamdolsun sutum de cabucak geldi agrim sizim da olmadi. Hastaneden geldim bebegimi kendim yikadim. Daha ne yapayim icinden çocuk çıkarmış bir kadin olarak? Normal doguran makatina kadar dikisi olan kadinlar normal dogurmus olmuyor mu “adi ustunde”? Ay ne hadsiz yorumlariniz var ne kadar korkutuyorsunuz insanlari ya
elya87 Ben de bebeğimi sezeryanla dünyaya getirdim devlet hastanesinde,çünki sağ kalçamda platin var,kenfim doğurursam sakat kalma ihtimalim var.Sezeryan sanki çok kolay da,kaç gün zorla kalkdim kizimi emzirmeye.Yasaklansa ikinciyi nasil doğurucaz😅
Nurcanben Bazı kadınlar erkeklerden de beter. Kimin nasıl doğum yapacağına siz karar veremezsiniz. Çok istiyorsanız siz sürekli normal doğurun.
lunalunuay O kadar kişisel durumlar ki bunlar. Ben sezeryan oldum. Normal doğum istedim doktorum da uygunsun normal doğurmaya dedi.( Üniversite hastanesi prof) Sonra bebeğim 40+3 oldu doğum için hiçbir belirtisi yoktu doğumun, 41. Haftaya bırakmıyorlar zaten o gün bana suni sancı verildi 12 saat sancı çektim yaşayan bilir yanımda kaç kadın doğurdu doğurdu çıktı gitti ben neredeyse onlar kadar bağırdım acı çektim sürekli alttan muayene edildim saatlerce nstye bağlı kıvrandım acıdan en son yalvardım doktora sezeryana al dayanamıyorum diye. Baktı bebek gelmiyor aldı çok var doğuma dedi. Sonra da sezeryanın bütün dezavantajlarını yaşadım iki hafta belimi doğrultamadım. Yine de pişman değilim o zaman bunu gerektirdi. Ben de isterdim sancım gelsin bebeğim kendi doğmak istesin. Ama o sağlıklı ben sağlıklıyım önemli olan bu. Normal doğumdan korktuğu için sezeryan olmak isteyen insanlara da çok görmüyor ben keyif için tonlarca ameliyatlar yapılıyor burundur, kelepçedir kimse buna bir şey demiyor herkesin kendi bedeni kendi kararı. Politik buluyorum açıkçası devletin yaklaşım şeklini. Gebeler sürekli hastaneye gidiyor bilinçlendirilip eğitilebilirler doğum konusunda öyle üstten üstten normal doğuracaksın demek doğru değil. Hastayı korkutup keyfi için sezeryan yaptırması da doğru değil evet.
Sare-10 HappyKids yasaklanma yok sadece keyfi sezeryan istiyorum normal doğum istemıyorum dıyerek doğum tercihi yapıyorlar. Bunun önüne geçmeye çalışıyorlar zaten kritik durumlarda sezeryan zorunludur. Anne ve bebek sağlığı öncelıklıdir. Ama benim çevremde bile var ben normal doğurmam çok zormuş o yüzden sezeryan yapacağım diyorlar. Olması gereken normal doğum riskli durumlarda mecburen sezeryan zaten devlet bunun önüne geçmeye çalışıyor. Ama geçemez özel hastane parayı ver doktor oraya rısklı gebelık der yıne sezeryan yapar yani boş bir yasak
SooMin sezeryandogum İnşallah tamammen yasaklanır sadece zorunlu zamanlarda kullanılır yok yere sezeryana alan drlara Allah aynı acıyı yaşatsın. Sezeryanı yaşayan bilir. Beliydi karnıydı bebekti…. SEZERYAN BÜYÜK AMELİYATLAR ARASINDA. Sen nasıl bir travma yaşadında kullanıcı adın bile değişik ayrıca karşı durduğun ameliyat türünün adını bile doğru yazamıyorsun Sezeryan değil sezaryen 😀
SooMin Pincitho Biz işimize geldiğinde batı hayranı işimize gelmediğinde batı düşmanlarına evrilenler ülkesiyiz 😀
minikkalp19 Herkes doğum hikayesi anlatmış ama ben soru sormak istiyorum. İlk bebeğim sezaryenle dünyaya geldi ikincisi normal doğum mi olacak? İlki sezaryen olunca genelde ikincide sezaryen oluyor ya onu merak ettim. Daha benim dikiş yerim ağır birşey kaldırınca sızlıyor 🥴
egelig minikkalp19 Doktorum 2.bebek için normal doğum için 3 sezeryan doğum için 1 sene bekledikten sonra hamile kalabilirsin demişti