AlparslanMom61_ Bebeğim 14 günlük emziriyorum ama küçük olduğu için memeyi tamamen boşaltamıyor sağım yapıp dolaba atıyorum ama geceleri sağım yapamıyorum sabaha kadar çok sertleşiyor ve ağrı oluyor bu ne zaman geçecek🥹
gunes716_ AlparslanMom61_ 1 2hafta içinde geçer gerçekten zor bir durum benimkide doğumdan sonra öyleydi koltuk altıma kadar ağrı giriyor dayanılmaz derecede acı çekiyordum
alyayaz81 AlparslanMom61_ 3 aylık hala aynı benim ya gece uyanıp sağıyorum ya da sabah kalkınca 😞 İlk çocuğumda da öyleydi birkaç aya kadar geçecek diye tahmin ediyorum 😅
Cennetmahallesipembe Sarılık riskine karşı sık sık emzirin, meme de uyuma yapıyorsa çenesi yoruluyordur minik kuşun😍 çenesini hareket ettin, ayaklarının altını gıdıklayın emsin ki siz de rahatlayın.bi süre sonra geçiyor korkmayın🤓
AlparslanMom61_ Cennetmahallesipembe sarılığımız vardı ilk günler bol bol emzirdim memede uyuyorsa sağıp öyle verdim yine de verdim sütümü 🥹
AlparslanMom61_ gunes716_ gerçekten kötü🥹 gündüzleri her dolduğunda sağıyorum ama geceleri sağamadığım için mahvoluyorum her uyandığım da
syldz61 AlparslanMom61_ canım benim ilk etapta süt gelmiyor daha sonrasında süt aniden dolduğu için memeler sertleşiyor evet. Öncelikle günde kaç kez sağıyorsun ve kaç dakika sağıyorsun
AlparslanMom61_ syldz61 her dolduğunda yarımşar saat sağıyorum ama geceleri sağamıyorum uyandığım da mahvoluyorum
syldz61 Bazı kadınlarda hiperleasyon dediğimiz sütün çok fazla salgılanması durumu mevcut. Bu durumda çok kıtlığım yapmamanızı sağım yapacaksanız da 5 dakika gibi kısa bir süre sağım yapmanızı öneriyoruz. Çünkü süt üretimi arz talep meselesidir. Ne kadar çok ve sık emerse o kadar fazla süt üretilir. Ama bunun akabinde bebekte gaz olma ihtimali cok artar. Bizzat bunu yaşamış biri olarak söylüyorum oh ne güzel sütün var daha ne istiyorsun diyenler olurdu. Ama gel bir de bana sor o ağrıya dayanılmıyo . Memeler zamanla terbiye oluyor fakat bir meme tam boşalmadan diğerini emzirirseniz gerisi daha fazla süt dolar benden herkese tavsiye. Çok fazla su üretildiği durumlarda bir göğsü bebek her talep ettiğinde yaklaşık 3-4 saat kadar aynı göğüsten verirseniz bayağı dizginliyorsunz bu durumu . Bizzat ikinci evladımda böyle yaparak kurtuldumbbu sorundan, çok şükür 😊
AlparslanMom61_ syldz61 çoğunlukla sağdan emziriyorum zaten sağ göğsüm saha çok doluyo en çok o ağrı yapıyo
Cennetmahallesipembe AlparslanMom61_ iyi yapmışsın geceleri de uyandırmaya çalış çok ufak daha pek kalkmak istemiyordur şimdi o
pogacayanaginannesi AlparslanMom61_ bende de ilk aylarda rahatsız ediciydi ağrılıydı sonra aniden küçüldü göğüslerim ve bir daha hiç dolu dolu olmadı çok korkmuştum sütüm azaldı diye şimdi sadece bebeğe yetecek kadar üretiyor vücut
syldz61 AlparslanMom61_ çok fazla sığıyorsunuz ve beyne sürekli süt yetmiyor daha çok üret mesajı gönderiyorsunuz. Göğüsleri çok sık doluyorsa biraz sağıp o ağrıyı alacak kadar boşaltmak lazım.
syldz61 AlparslanMom61_ Bir de göğüsleriniz çok fazla doluyorsa kesinlikle blok emzirmeyi öneririm. Ben bu şekilde bayağı sıkıntımı azalttım. Sağ göğüsten başladık mesela 6 saat boyunca aynı memeden vereceksiniz her talep ettiğinde. Sonra diğerine geçeceksiniz ilk etapta alışırken Bir iki gün güçlük çekiyorsunuz sonrasında daha rahat oluyor inanın. Uzun süre sağım yapmak kesinlikle daha fazla süt lazım mesajını gönderiyor beyne ve çok ağrı yapar .
Esraydogmus Benimde öyle olmuştu hem emzirip hem sağım yapmak gerçekten çok zor. Şöyle de bişey var ne kadar çok uyaran olursa memeye süt o kadar artıyor kısır döngü gibi bişey ben yaklaşık 3 aylık olana kadar sağım yaptım şu an 6 aylık ve nerdeyse 3 aydır hiç sağım yapmama gerek kalmadı. Geçici bi durum yani rahatlayın ☺️