hemshireanne oncelikle ebet insanligin dogalinda vajinal dogum vardir. Ama her bunue bunu kaldircak gücte ve psikolojide degil. Herkesin vucudu farkli herkesin akli farkli. Birisi o sanciyi yonetebiliyoken digeri yapamaz. Aci esigi derler bilir misiniz? Herkesin ayni degildir. Siz dayanirsiniz ama baskasini dayanamaz mesela. Tabiki bu karismaktir hanimefendi. Kime ne benim çocuğumu neremden cikartacagimdan ya. Buna kim karisabilir. Bu konuya kimsenin yorum yapmaya dahi yokk. Cunku bebek o annenin bebegi vucudu o annenin vücudu.
hemshireanne once aci hissetmiyorsun ama anestezinin etkisi gecince cok fazla aci.
Yoo.. size yemin ederim benim hic agrim olmadi. İnanir misiniz doktorumun verdigi agri kesici ilaclarini iki kere ictim sadece doktoruma sordum ne icin bu ilaclar diye agrin olursa diye verdim dedi agrin uoksa kullanma dedi bende kullanmadim.
hemshireanne Normal dogumda uc gunde belki daha tez toparlaniyorsun
Cok yakin arkadasim iki kere vajinal dogu yapti ikinci dogumu ile benim dogumum arasinda sadece 1 hafta var hatta. O 20 gunde kendine gelmisken hatta evden cikmaya dahi mecali yokken ben disari cikiyodum.
Yani bu durumda yine ayni konuya gelmis olucaz. Herkesin aci esigi ve sureci farklidir. Vajinal dogum sonrasi kendine gelen anne varsa kendine gelemeyen agridan kivranan anne de var. Sezaryen dogum sonrasi dediginiz gibi gunlerce kendine gelemeyen anne varsa kendine gelmis hatta gezmelere cikan anne de var. Yani bu sekilde kesin konustugunuz zaman benim cok hizli iyilesmem kendime gelmem bu dediginizi cürütmus oluyo. İyi akşamlar dilerim.