miabel9 Annem beni ve abimi öyle severdi hiç de kimlik karmaşası yaşamadık . Çevremde o şekilde seven çok var onların çocuklarında da öyle bir şey duymadım. Ben de bebeğimi öyle seviyorum doğduğu günden beri alışkanlık bu sanırım :)
ozcan39 papatyagibi 1kub1ra SuMisalii 3kedili2bebekli Meri-Mel busrasil2019 meltemmm21 ppzeynep Urazinannesiqw miabel9 asyakusummm uuuuuuu 1kub1ra oglumubeklerken Usnac1995 aysealb_ Bir de buradan bakalım. Ben de sizlerden öğrenmeye çalışıyorum anneler. Saldırmanıza, linçlemeye çalışmanıza gerek yok ☺️
asyakusummm ozcan39 Geçen gün instagramda takip ettiğim bir kadınla bu konuyla ilgili münakaşaya girdik. Aslında konu biraz inançlarımız ve kültürümüzle ilgili. Kadın İmam Gazali’nin görüşlerinden yola çıkıyor ancak mesele bilinçaltı meselesi ise bunu kültürden bağımsız görmek çok mantıksız olmaz mı? Zaten bilinçaltını şekillendirenlerden biri de kültürdür. Biz sahiplik- aitlik duygumuzu bu şekilde nesillerdir yansıtıyoruz. Bahsettiğim kadın kelimelerin öneminden bahsediyor ki evet kelimeler önemlidir ancak sevgi dilinde kelimenin pek önemi kalacağını sanmıyorum. Çocukları hiçbir şeyden anlamayan varlıklar olarak gören bir kesim var. Ben onların her kelimeyi anlamasa da her kelimenin duygusunu yetişkinlerden bile daha çok anladığına inanıyorum.
papatyagibi ozcan39 Oglum altı yasında ve bana hic “niye bana anne” diyosun gibi bir soru sormadı Kızımda üc yasına girecek aynı sekilde o da 🥰
ozcan39 Urazinannesiqw 😃😃 çok hoşsunuz. Şöyle düşünün siz de bebeğinize annem diyorsunuz, o da size. Değişik değil mi?
Urazinannesiqw ozcan39 bakın dil ve anlam bilgisi çok farklı bir uzmanlık alamı bunu kültürden bağımsız kelimenin direk anlamıyla değerlendiremezsiniz vurgu tonlama duygu dilin birer parçasıdır mecaz anlam atasözü deyim vs bahsetmiyorum bile kelimeyi ilk anlamıyla olduğu gibi düşünmek absürt olan yani ona bakarsanız çocuklar ineklerin de anne olduğunu anlıyor bir aslanın aynı zamanda anne baba olacağını hayvanlar ve Bayburtlarını 3 yaşından önce öğreniyor tavuk hem bir tavuk hem civ çivin annesi gibi o dönemde çok yönlü düşünebiliyor ve anlıyorlar anne kelimesini şaşkın korkulu heyecanlı ve mutlu tonlamalarla söyleyin ve çocuğunuzun yüzüne dikkatli bakım ne dediğimi anlayacaksınız
ozcan39 1kub1ra Anne gibi hissetmez de neden öyle hitap ettiğinizi anlamlandıramaz. Düşünün ki siz de ona annem diyorsunuz o da size 🤷♀️
1kub1ra ozcan39 yani konuşmaya başlayıp bana anne diyebildiği zaman bende ona annem yerine farklı bişi söyleyebilirim
uuuuuuu ozcan39 aksine böyle hitap ettiğinde daha samimi ve çocuk tarafından daha sevecen karşılanıyor ismiyle hitap etmek ise soğuk duruyor
uuuuuuu ozcan39 yoo değil öyle de hitap ediyorum o an ağzıma hangisi gelirse ama annem annecim dediğimde kimlik karmaşası yaşayacağını düşünmüyorum
oglumubeklerken ozcan39 çocuğuma 3 buçuk yıldır annem annecim diyorum, henüz kendini benim annem zannetmiyor çok şükür 🫠
Usnac1995 ozcan39 Ne kargaşası Allah aşkına 🫣 Benim annemde hep böyle seslenirdi ne oldu ben anne olduğumu falan mı düşündüm? Aksine, sevildiğimi hissederek büyüdüm Şimdi eşim oğluma Babacım dediğinde benim içim eriyor , kötü olur mu hiç
senbibaksana1 ozcan39 kizima 4. 5. Aya kadar adini ogrettim o zamandan beri seslendigimizde bakar suan 8 aylik bazen annesi annecim hanimis anne fln diyorum bana anne desin cagristirsin diye yoksa daha cok adiyla cagiririm ilk kizimda adini ogretmede skinti yasadim hep canim balim askim diye sevdim cagirdim cocuk sonradan adini ogrenemedi cok zorlandik ogretmekte adina bakmiyordu herkes iste otizm mi fln diye dusunuyordu psikolojik olarak bende cok etkilendim ikinci cocuguma adinin disinda hic seslenmedim yeni yeni anne desin diye basladim boyle hitaplara
aysealb_ ozcan39 Bu kelimeler çocuğa sevildiğini hissettirir. Kimlik karmaşasına sebep olmaz yani. Bırakın şu kitaptan alınma bilgileri Allah aşkına. Sizin çevrenizde varmı mesela o şekil seslenildiğinde kendini anne hisseden bi çocuk 🤷🏻♀️ ben siz nasıl öyle seslenmeden durabiliyorsunuz diye sormak istiyorum gerçekten…