etkafa şöyle söyleyeyim bana göre normal çevremden böyle duyunca acabami dedim sormak istedim . 1 yaşında kendini ifade etmeye başlamıştı cümle kuramasa da atıyorum bi oyuncağı alıp memem dii oo diyip oyuncağın adını söylüyordu. Bir buçuk yaşında cümle kurup güzel konuşmaya başladı kendisine okuduğumuz kitapları sayfadaki resimlerine uygun ezberliyordu ,tamamen değil tabiki . Şuan çok güzel şarkıları ezberliyor ,dua edebiliyor , yine kitaplarla ezber yapıyo kendince ona okuduklarımi okuyo genelde . Yaşıtlarıni önce inceliyor dikkatle oyun oynarken ,genelde yonlendirmeyi seviyor. Çabuk sıkılıyor, az uyuyor . Çabuk ve uzun odaklanıyor. Birseyleri anlamlandirmayi seviyor ve neden niye diye soruyor . Ben telefon hiç vermedin TV evet oldu . 1 yaşından önce kitaplar hayatımıza girdi ve çok okudum ona . Ben bunlara bağlıyorum açıkçası konuşmasını falan. Şuan bazen TV açıyoruz biraz izleyip gözlerim acıdı diyip kapatıyor. Bence üstün zeka belirtilerine net ten baktığımda aralarında olanlar var ama hepsi değil. Ama bir merak etmedim değil sizden de Bilgi almak istedim belki anlayan vardır diye.