annesirin bu konuda haklısınız ama normal doğuma olan teşvik bu şekilde olmamalı ikiz bebeklerimi son haftaya kadar normal doğum planladık doktorumla ama planladigimizdan çok daha erken suyum geldi ve oğlum pozisyon değiştirdi okurken şey diyorum yani ben ne alaka kendimi kötü hissettirilmek zorunda degilim bu teşvik annelere değil doktorlara yapılmalı dediğiniz gibi en ufak bir şeyde hadi sezaryene alalim demek yerine anneyi yurt dışında olduğu gibi cesaretlendirmeli doğum öncesi ve doğum sonrası destek verilmeli yada devlet hastaneleri doğumhane adı altında onlarca kadını yan yana dizip en çok bagirani doğuma alıp travma yasatmamali sezaryen doğal demiyoruz ama sezaryen tercihini artık annelerden çok doktorlar yapıyor kız kardesim ben doğuramam sezaryen istiyorum dedi doktoru onu cesaretlendirdi son dakika kız kardeşim ikinmayi bıraktığı halde ona destek oldu ve normal dogurmasina yardımcı oldu aynı hastanede başka doktor gelip ben olsam sezaryene alırdım catin dardı dedi 3 dikişi vardı sadece burası özel hastane kız kardeşim özel kliniğe gidip orada klinik doktoruyla doğum yaptı eğer o hastaneye gitse gereksiz yere sezaryen olacaktı ve mecburi sezaryen olduğunu dusunecekti bu yazılar o yüzden zorumuza gidiyor sorunlu olan anneler değil doktorlar bu eğitimler bu baskılar annelere değil doktorlara yapılmalı doktorlar sezaryen yapıp riske atmayıp daha çok ödeme almak yerine normal doğum için annelere destek olmalı doğru yerde doğru karar alabilmeli