Akze18 Kızlar sosyal medyada bu haberle ilgili bişey okudum çoğunluk karşı bu kanuna çünkü ilk dört madde onaylanmış tamamı onaylanırsa hayvancılığa ekine filan yasak gelecekmiş sanki dünyanın enerjisini bunlar tüketiyormuş gibi yine süper güçlerin bi oyunu gibi hadi onlar öyle böyle bişey varsa bizim milletvekillerimiz neden onaylar hükümet buna neden onay verir ve karbon vergisi çıkacakmış birde yani aldığımız nefesten bile vergi alınacak artık ülkemin çocuklarımızın bizim adımıza karar veriyorlar böyle bir büyük vebale giriyorlar Allah bildiği gibi yapsın onları
Dondurmalikahve Akze18 Tekirdağ’da yapay et üretimi de yapılıyormuş. Bunlar biz sen a partisini destekledin sen b partisini destekledin diyip gündeme başka haberler düşürürken bunları plana geçirmek istiyorlardı. Büyük ülkeler reddetmiş zaten bu kanunu
uuuuuuu Akze18 hayvanlar çok fazla karbon salınımı yaptığı için doğaya zarar veriyormuş bu kanun hayata geçerse özellikle küçükbaş hayvanlari öldürüp yapay et üretimine başlanacakmis akıl alır gibi değil bu kanunu onaylanirsa mahvolduk demektir
Akze18 Dondurmalikahve ay inanmıyorum başladılar konyada mı neydi bir köyde ağaç dikme yasaklanmış bi yerde de küçükbaş hayvan yasaklanmış daha kanun gelmeden bunlar oluyor ay inşallah yalan haberdir diye dua ediyorum yoksa vay halimize bugün ankara da eylem var bu konuyla ilgili Allah o milletvekillerini bildiği gibi yapsın gerçi onlara bişey olmuyor nasıl kabul ederler birkaç mv kanuna karşı çıkmış diğerleri ne bok yiyor
Akze18 Dogacelik hepsini okumadım ama buraya göre sıkıntı yok kanun detayı bu dediğim şeylere yasak gelecekmiş sence zaten biz bu yasakları koyacağız demezler zamanla burada ki maddeyi uygulamak için bunları yapmamız gerek derler ( hayvan çifçiliği, ekin gibi)
Akze18 uuuuuuu he bahaneleride hazır dünyanın çevre kirliliğinden kömür isinden dopalgaz pisliğinden atılan atıklardan ekmek yemek gibi atılan o bombaların zararlarından küresel ısınmadan haberi yok galiba insanları yavaş yavaş tüketiyorlar yapay şeyin vitamini mi olur hastalık daha da çoğalır kovid ve bu bir oyun gibi
Nezzz_ Akze18 Evet bu yasa bayadır gündemde ama son zamanlarda yeni yeni yankı uyandırıyor… Detaylı araştırın ağzınız açık şekilde çok saçma hayrete düşüren maddeler var kendine ait bahçen var ama bunu izinsiz ekim biçim yapamıyorsun hayvanlar çok gaz çıkarıyor diye hayvanları katletmek hangi vicdana sığar 😤😤yapay et mevzusu yani resmen doğanın kanunlarına aykırı düzen kurmaya çalışan küreselcilerin işi zorbalık kölelik bu resmen 😰😰😰
Akze18 Nezzz_ Allahım hayvanın gazından ne olacak tövbe yarabbim vallahi bunu düşünen de onay verende nefes alamasın asıl onların nefesi fazla bu dünya ya yani bizim ülke neden evet diyor ya hiçmi okumadılar körler mi sağırlar mı Allah kahretsin onay verenleri
Akze18 GezginPaNDa zaten ne sağlıklı ve doğaldı ki yani ilaçlı ürüne bile razı olduk bu çok başka olacak vahim ya
Dondurmalikahve Akze18 Doğanın bütün dengesi değişecek korbon olmazsa yaşam olmaz ne bitki, ne hayvan, ne solunum, besin zinciri diye bir şey olmaz. Hepimizin bu kanuna hayır demesi gerekiyor.
Dogacelik Akze18 kanunun tamamını okuyamadım ama genel olarak avrupa birliği standartları uygulanmak isteniyor. daha fazla denetim uygulanacak gibi. İsteyen iyiye çeker isteyen kötüye. Her zaman olduğu gibi.. Tabii ki bu fazla denetimler daha fazla cezayı ve doğal olarak da Daha fazla maliyet getiriyor. İsteyen okuyabilir. https://cdn.tbmm.gov.tr/KKBSPublicFile/D28/Y3/T2/WebOnergeMetni/c0986a6f-d636-4c89-a92f-5db951eeeb09.pdf?TSPD_101_R0=08ffcef486ab2000a3a7056d41d9e862dbfc1978915be4484b2826ab0b86cc1c96c3c2c07dbc920b087a191406144800a99bfb7491b39806cec8c0d6759458d325434f2c81ba316829a3a46c0893b74e3ce604ec6416b5f6ef5ebad3c753f25f69beeecc4012abf72f2a3f2f189e9e043c466ad6cedb275f
ayisit Bu kanun kabul edilirse evde bitki dahi yetiştiremeyeceğiz. Bütün hayvanları da kesecekler ( büyükbaş, küçükbaş) ve soluduğumuz havaya kadar vergi ödetecekler.
Akze18 Dondurmalikahve gerçekten bunu yapanların amaçları ne hadi küreselci filan ya bizim ülkemiz mv ne halt yemeye bunlara onay veriyor
uuuuuuu Akze18 dünyanın devamlılığıni sağlamak küresel ısınmayi durdurmak içinmis bu kanun hayata geçerse ekosistem bozulacak bir canlının yok olmasi demek besin zincirinin bozulması doğanın dengesinin bozulması demek. Şuan bile gıda da bir sürü hile varken yapay et ile insan sağlığı tehlikeye atılacak
Cileklimilkshake Akze18 iyide bizim kurban bayramımız var. Nasıl kurban kesicez. Biz Müslüman ülkeyiz ya sözde nasıl böyle bi kanunu okeyliyorlar. Öyle karbon salan hayvan böylede salıyor. Napıcaz yapay koç dana kesicez herhalde
Akze18 Cileklimilkshake valla bende şaşırdım evet para için herşey yapıyorlar ama bu kadarda fazla resmen vatan hainliği
Akze18 uuuuuuu Rabbim fırsat vermesin elden ne gelir ki hadi halkı düşünen yok bu kanuna onay veren hiçmi çoluğunu çocuğunu düşünmüyor bu dünya ya çocuk getirilmemeliymiş gerçekten