Sezgin Merhaba, epilepsi tedavisi gören bebek anneleri? Şimdiki durumlarınız nasıl? Gen taramaı sonuçlarını alanlar bekleyenler var mı? İlaç kullananlar nöbet geçirmeyen ve geçiren bebekleriniz nasıl? Biraz konuşsak
Tinimini Sezgin Rabbim şifa versin bebeğinize. Benim kardeşim epilepsi hastası. Epilepsinin çok çeşidi var ama zor bir hastalık. Erken teşhis konmuş sizde umarım düzene girer 🤲🏻
hulyaakin Sezgin oglumda var epilepsi 3 aylikken nobet gecirmeye basladi tani hemen konuldu ama tipini gen taramasiyla tespit edebildik cunku eeg mr tomografi hepsi temizdi Su an tedavimiz suruyor en az 2 sene tedavi gorecek ama durumumuz iyi cok sukur Sizin hangi tipiymis?
Sezgin Mirac_21032019 teşekkür ederim🙏tabi kondu biz 3 aydır tedavi görüyoruz. Siz de var mı epilepsi
Mirac_21032019 Sezgin yakin arkadasimin kizinda var 9 senedir size bir doktor soyluycem netten bi bakin cocugunuz bir daha nobet gecirmicek emin olun...arkadasim 9 sene bir suru profesor gezdi her gun nobet geciriyilodu kizi instagramdan biri yazip bu doktoru soylemis goturduler megerse minicik bir ilacmis caresi 9 sene her gun nobet geciren cocuk 1 senedir tek nobet gecirmedj
Sezgin ZmrtDila şöyle söyleyebilirim. Herkeste nöbet şekli farklı oluyor. Şimdi ben bizimkini söylerim siz de yoktur o nöbet ama allah korusun çocul nöbet geçiriyordur ha bu bizde yok der geçebilirsiniz. Gerçekten şüpheniz varsa çocuk nörolojiye gidin. Benim kızımın selamlama nöbeti vardı
Zuzuuu Sezgin Geçmiş olsun 🙏🏻 Selamlama nöbet şekli nasıl oluyor acaba 😏 Nöbet arkası bir değişiklik belli oluyor mu
Sezgin ZmrtDila bu tam olarak bir nöbet mi bilmiyorum. Köpükle birlikte kasılma gözde kayma veya titreme var mı
Bg212121zg Mirac_21032019 bahsettiğiniz ilaç limunaetten.. nöbet önlüyor çok küçük ve tesirli bi ilaç..
hulyaakin Mirac_21032019 burak bey cok pahali bir doktor ve disardan hic bir testi kabul etmiyormus Biz 3 doktor denedik sonuncusundan memnunuz beylikduzunden cocugumu altunizade'ye goturuyorum doktor iyi diye valla O iyi olsun da gerisi onemli degil...
12_yil_sonra hulyaakin geçmiş olsun tanı nasıl konuldu peki ? Ben de bir ara şüphe duydum EEG temiz çıktı bizde de
Fevziyeakdmr hulyaakin merhaba benim kızım da 4 aylık olduğu gün geçirmeye başladı beş gün önce yani nöbet gece sesine kalktım fark ettim doktora götürdüm inşallah tek seferliktir diye ama malesef ertesi gün yine oldu ve kötü olan taraf iki farklı nöbet yaşadı biri uykudayken vücudun sağ tarafında kasılma titreme vardı diğeri gündüz oldu selamlama nöbeti nöroloji uzmanı west sendromu teşhisi koydu
Fevziyeakdmr hulyaakin benim kızım da 4 aylıkken oldu daha yeni yani 2 kere geçirdi sağ tarafı kasılıp titriyordu ilaç kullanmaya başladık ondan beri olmadı çok şükür ama bugün sağ elinde hafif bi titreme fark ettim o esnada kolu hareket ediyordu oynuyordu yani hareketsizken olmadı titreme acaba geçirdiği nöbet bi hasar etki bırakmış mıdır sizce
Mirac_21032019 Sezgin cnm eminim arkadasin kizinkinden agir degildir beyin hucreleri azaldigi icin nobette konusma yurume tum islevlerde gerilik bile vardi ...Simdi dedikleri tek sey bu doktoru 9 sene once nasil bilmedik yillarca okadar agir ilaclar kullandilarki simdi nobeti kesen ilac 15 mi 20 tlmi ne biliyomusun bu ilaci diger profesorler niye vermedj denemedi bu cocukta arkadasim senelerce eczaneye girdigimde gozumun onunde duruyomus caremiz ilac ben bilmiyomusum diye ağladı ...
hulyaakin Sezgin direncli epilepsi icin ketojenik diyet yapanlari duymustum doktorunuz bu konuda bir sey soyledi mi size?
hulyaakin 12_yil_sonra gen taramasi yapıldı Zaten nobetlerini gorunce cocuk norologu direk epilepsi nobeti demisti tipini belirlemek icin de genetik test yaptirdik doktorumuzun onerisiyle önümuzü gorebilmek adına...