balli_cilek Kızlar 22 aylık oğluşuma akşama istavrit yapmak istiyorum doktorumuz mevsiminin balıklarını yedir işte hamsi istavrit vs. Hamsi çok küçük oluyır diye istavrit aldım yapan var mı nasıl yapabilirim
ada00 balli_cilek eşim tavada pişiriyordu öyle çok severdi oğlum yalnız kılçık çok oluyor dikkat edin
Seryy_ balli_cilek biraz yağın içine az az baharat koyuyorum , balıkların üstüne fırça ile sürüyorum. Bazen limon koyuyorum bazen yapmıyorum. Ama çoğunlukla haşlıyorum öyle daha yumuşak oluyor ve öyle seviyor oğlum.
balli_cilek ada00 ya evet onunda kılçığı çok oluyor somon veriyordum ama snaırım ağır geldi aslında hafiftir ama onu sevemedik pek istavrit diyince doktor bi denemek istedim
Seryy_ Meri-Mel az suda haşlıyorum nasıl eti tavuğu haşlar gibi :) ne canı var zaten kısa sürede oluyor.
ada00 balli_cilek benim oğlumda büyük balık etini pek sevmiyor küçük balık daha tatlı geliyor istavrit fırında yâda mangalı olacak bir balık değil kızartma balığıdır tadı öyle olur eşim çok iyi balıktan anlar ondan emin konuşuyorum
balli_cilek Seryy_ bende deneyeyim inşallah bizimkide sever balık yağı sordum balığın kendisi yedireblirsen daha iyi dedi denicem bakalım
balli_cilek cLearQueen somonu aslında öyle yapıyordum bu bir tık küçük ona göre ama yine de olur mu öyle yiyordu başlarda
Seryy_ balli_cilek evet aslında daha iyi kendisini yemeleri ama bazen yemiyorlar işte. Umarım işinize yarar, afiyet olsun şimdiden:)
cLearQueen balli_cilek olur olur hatta aralara sebze de koyabilirsin patates havuc sogan cok guzel olur kendiniz de yiyin 😁
balli_cilek ada00 ağır olur mu acaba yağda kızartması ondan pek emin olamadımmama aslında bizde balık tavasında yaparız ona da mı öyle yapsam
ada00 balli_cilek ya siz bilirsiniz ama zeytinyağı kullanılarak hafif olur ayrı kızartın bebeğinize her balık farklı oluyor bende eşimden öğrendim istavrit tadı kızartma ile oluyor yalnis pişirme yöntemi olursa bebeğiniz tiksinebilir yemez belki benim oğlum 18 aylık yediriyorum ayrı da yapmıyor eşim biz nasıl yersek öyle
balli_cilek Dedektifgadget bide cansız balık zaten istavrit haklısınız inşallah sever de yer çok üzülüyorum balık yememesine 😒