damlaz oğlum doğduğunda çok tuhaftı ne bileyim ikizi var kız, kızım kucucukken bile bize tepki verir göz teması kuvvetli erken sesler çıkarmaya gülümsemeye başladı erkenden kahkasini da duyduk oğlumun ilk kahkaha demiyorum bakın tebessümü 6 aylikkendi, bana bakmaz ya ikizine bakar ya oyuncaklarla ilgilenirdi motor becerileri de daha zayıftı ben günlerce bu çocukta bir sorun var diye ağladım doktor doktor gezdim zaten kolik reflü derken çok hirpalandik uyku uyumaz yuzumuze bakmaz gülmez adını duymaz babildamaz sosyal temas yok insan sevmez kendini vücudunu kasar yani çok tuhafti bir yere gideyim kıyametler koparır ağlardı misafir gelsin evi başımıza yikardi İstanbul’un en iyi hastanelerine en iyi denilen doktorlara götürdüm velhasılkelam oglum 8 aylık oldu desteksiz oturmaya başladı 8.5 aylık oldu emeklemeye başladı bir şeyler oldu çocuğa çocuğun derdi yaramazlikmis gülmeye temas kurmaya babildamaya etrafı karıştırmaya falan başladı sonra kelime kullanmaya motor becerisi anlamlı oyunlar derken su an 17 aylık 30 fan fazla kelimesi olan 3-4 ikili cümlesi olan aşşırı sosyal coook guleryuzlu bebek şu an kendisi hala düşünürüm bir gece eşimle birlikte aglamistik bu çocuk ya bizi sevmiyor ya bu çocukta bir sorun var diye sabaha kadar mememde durmuştu ozi de doktorlar normal demişti normalmiş sakin olun akisina bırakın bebeğiniz çok küçük gercekten çok küçük