gulummmmmm Kızlar bugün kalça ultrasonuna girdik 49 günlük bebeğim kalçası gelişmemiş çocuk doktoruna randevu al 1 ay sonra da buraya gel dedi , randevu aldım yarına Ama Aklımda Hala Bu durumu yaşayan var mı süreç nasıl ilerliyor gelişmesi için ne yapılır
bayraktarkkubra gulummmmmm bizede aynısu dendi bir ay sonra gittik düzelmişti oluyor çıkıklık değil ama gelişmiyormuş ekstra birşeyde yapmadık
bnurr gulummmmmm biz çift bez tavsiye ettiler taktik düzeldi doktor akrabam var onada sordum , dedi ki bir delik düşün çubuk oraya yerleşmemiş gibi zamanla kayniyormus
06mmo gulummmmmm bizimde öyleydi 3 ay bekledik düzelmedi pelvik bandaj kullandık bir ay kadar düzeldi çok şükür
humakusuu gulummmmmm dün bizde gittik kızımın da sol kalçasında gelişim geriliği var dedi doktor bizi ortopediye gönderdi ortopedi doktoru da dedi ki iki bez üst üste bağla 1 ay sonra tekrar kalça ultrasonuna götüreceğiz
bayraktarkkubra gulummmmmm tabi benim bebeğim erken doğum doktor ondan kaynaklı olabilir dedi 2 aylıkken gittik ilk sonra 3 aylık kontrole gittik bir sorun yok dendi
fsblk Benimde bebeğimde öyleydi. Bize çocuk doktorumuz çift bez önermişti. Bir ay sonra gittik hersey yolundaydı. İçinizi rahat tütün düzeliyor genelde.
gulummmmmm fsblk İnşallah Bizimde düzelir Çok üzüldüm çünkü Bakalım doktor yarın iyi haberler verir inşallah
eminemine00 gulummmmmm 3 aya kadar gelişme şansı var canım. Daha küçük seninki. Gelişme olmazsa da aparat takılıyor onunla gelişmesi bekleniyor. Ölçü söyledi mi ?
gulummmmmm eminemine00 Hiç bir şey söylemedi sadece gelişmemiş dedi çocuk doktoruna randevu al o sana ne yapman gerektiğini anlatacak dedi bende aldım yarına
gulummmmmm 06mmo Allah yardımcısi olsun bebeklerimizin sağlıklı bir şekilde büyütelim inşallah 🤲🏻 Ben büyüyüp kosacagi günleri iple çekiyorum
kubrattk 06mmo merhaba bende pavlik bandajı kullanıyorum bizim değer 59 geldi sizin kaç gelmişti ekstra bişey yaptınız mı düzelmesi için şuan bizim 2 hafta oluyor kullanalı
eminemine00 gulummmmmm çocuk doktoru çift bez öneriyor. Onunlada düzelmezse ortopedi doktoruna yönlendiriyor. Yarın sonuca bakar o. Sorun bi ölçüsünü. 60 sınır olarak kabul ediliyor. 60 -50 arası kalça gelişim geriliği. 50 altı zaten çıkık olarak kabul ediliyor.
gulummmmmm humakusuu Yani 1 ay boyunca sürekli iki bez takcaz , Üstteki bez 1 numara daha mı büyük olmalı yoksa aynı beden mi peki eğer doktor onerirse bende yapcam mecbur , Her bez değişiminde iki bez takcaz dimi sürekli 1 ay boyunca
eminemine00 gulummmmmm Evet her değişim de çift bez. Üç bez takan bile var. Amaç çocuğun bacaklarını birleştirmemesi. Sizde düz yapmayın bacaklarını.
humakusuu gulummmmmm evet bir ay boyunca iki bez üst üstü takıcaz ben şimdi 1 numara kullanıyorum ortopedi doktoru söyledi zaten
cigdem_goktug gulummmmmm benım bebeğim de öyleydi kalçası eşit değildi ilk kontrolde sonra tekrar istedi yine değildi ortopedi doktoruna yönlendirdi ortopedi doktoru tam 3 aylık oldugunda getiririn dedi tam gününde gittik kalçası eşitlemişti çok şükür 🙏 sizinde böyle bir durumdur inşallah canınızı sıkmayın sağlıklı uzun ömürleri olsun inşallah 🥰 şimdi 16 aylık oldu