Yahu sarılık olmalarının sebebi zaten bilrubin seviyesinin düşmesinden kaynaklanıyor nasıl sürekli emzirsin sütü yeterince inmemişse ya da bebeğin emme refleksi yeterli gelişmemişse? Kendi tecrübeli anlatıyorum ben inat ettim anne sütünden başka bişey vermem diye sarılığı 12 ye kadar çıktı uyanmıyordu ki emsin çocuğum… Topuğuna vurmalar, altını açmalar, çırılçıplak soymalar hiçbiri çözüm olmadı uyanmıyordu ve emmiyordu ben inat ediyordum sütüm geldi diye ama hem yeterli değildi onun için hem de bebeğimin emme refleksi yeterince iyi değildi. Çaresiz kaldım mama aldım biberonu tutmadı içiremedim. Çözümü şöyle buldum üç gün boyunca sabah akşam birer çay kaşığı olacak şekilde kaynamış soğumuş bir fincan suya bir çay kaşığı şeker atıp karıştırdım karışımdan bir çay kaşığı verdim 10 cc lik ince uçlu şırıngadan aldım eczaneden onunla zor zoruna mama verdim 3 gün boyunca sonra düştü değeri hastaneye yatmadık çok şükür. Evet modern tıpı benimsemek önemli ama tecrübelileri dinlemek de önemliymiş sonradan anladım. Bu arada bu sarı çarşaf altın falan masaldan ibaret sarı çarşaf sarılığının arttığında onu fark etmene engel oluyor annem sevmişti altına ben kaldırdım bu nedenle. Velhasıl geçmiş olsun umarım hastaneye yatmadan kurtulursunuz