metosko o kadar güzel Bi post olmuş ki 2 tane oglum var çok şükür sağlıksal problemleri yok ama ben her zaman olmıcak gibi düşünmüyorum hayatın ne getireceğini bilemem her zaman engeli olan veya farklı kromozoma bağlı en Oluru otizmli bir cok cocukla arkadas bağ kurmasını sağladım 5 yasında büyük oglum işitme dilini öğrendi özel olarak kursuna gönderdim ilk etapta nasıl basladık soruna gelirsek yan komsum benim 28 yıllık tanıdığım bebekliğimi bilen ogullarıyla beraber arkadas büyüdügüm komsularımın karı koca işitme ve konusma engeline sahip olması sebebi ile basladık oglum her zaman sordu neden konusmuyolar neden öyle hareketler yapıyo ben anlıyorum ne dediklerini ogluma cevirip söylüyordum fakat oglum o iletişimi kendi yapmak istedi her zaman önce selam verip almayı öğrendi daha sonra fazlasını talep etti baktık olmuyor ailecek işitme engeli dili öğrenmeye gittik hepimiz o dili profesyonel olarak olmasa da iletişim kuracak kadar öğrendik bunun bilincinde olduk daha sonra kreşinden arkadasının kardeşi otizm tanısı olan Bi cocuktu gel zaman git zaman onunla tanıstı ve arkadas oldu annesi ilk kez Bi cocugun ogluna karsı bu kadar yakın oldugunu anlattı o bize yaklaşmadı Bi süre ama oglum hiç pesini bırakmadı kalbi o kadar geniş ki benim bile kibrime yenik düşüp oynamak istemiyor zorlama bence dememe ragmen oglum hiç bir zaman o meleği bırakmadı arkadas olmak için her seferinde konustu basardı da suan Enes dünyalar tatlısı otizm arkadasımız oglumun yanından ayrılmak istemiyor fazla dpkundurmasa da kendisine biz onu kalben cok seviyoruz 🤍💫son olarak annem yan binada oturuyo en üst katında komsumuzun kızı down sendromlu cogu vakit görmesekte okula gittiği için yaz tatillerinde kapı önünde her zaman 2 oglumda o melekle oyunlar oynadı durumunu ben anlattım kırıcı bişey sormamaları için benimkiler de cocuk haliyle merak edip bazen neden gözleri cekik neden hep gülüyor gibi seyler sordu ama annesi o kadar anlayışlı ki hiç surat asmadan bize benim cocuklarıma en dogrusunu kendisi anlattı benimkiler bu soruları 3 5 sefer sorsa dahi bıkmadan doğru telaffuz ile her zaman anlattık suan en iyi dostluklar böyle kuruldu bizim için 🤍