metosko Farklılıklara saygı duymakla ilgili bir çok çocuk kitabı mevcut aslında, çok zor birşey değil çocuklara bunları anlatmak, onların dünyaları o kadar güzel ve önyargısızki, yetişkinlere göre çok daha güzel bakış açılarına sahipler bence. Uç uç uğurböceği lisa diye bir kitap var, kızımla o kitabı okurken, onun tepkilerine hem çok şaşırdım, hem çok sevindim, benekleri olmayan bir uğurböceğinin diğerleri tarafından dışlanmasıyla başlayan bir hikayesi var, kitabı okurken kızım bir anda beneksiz uğurböceğini eliyle sevmeye başladı ve şöyle dedi, üzülme ben sana benek yaparım, önünde boncuklar vardı üzerine dizdi bak gördün mü seninde beneklerin var dedi, onunla alay eden, dışlayanlara da kızdı falan 🥲 minicik kalbinden gelenler beni çok duygulandırdı, bebeklere hiç bir zaman çok küçük anlamaz modunda yaklaşmamalıyız, neyi veriyorsak onu görüyoruz. Dünya hassas kalpler için bir cehennem gerçekten, bunu bilsem de tam tersi yetiştirmeyi hiç düşünmedim, umarım yollarımız hep duyarlı ve empati sahibi bireylerle kesişir 🌸 Yaşadığınız olaya çok üzüldüm, bu tarz durumlarda sessiz kalmayın bence 🌸