usluuslu
Selamlar, 31 aylık oğlum var. Ben çalışıyorum, kv bakıyor oğluma altlı üstlü oturuyoruz. Bizim yemek yeme sürecimizde sıkıntılı kendi başına yediği sadece yoğurt, o da 3-5 kaşık.
Tüm yemekleri blender ve ardından süzgeçten süzerek ilerliyor. ( oğlumda ek olarak genizeti ve bademcik sorunu var . Ameliyat olacak. Kv sürekli katı gıda yememesini ameliyat olmadığına için olduğunu düşünüyor. Ama bence değil)
Cuma günü ergoterapiste gittik deneme seansı olarak 40 dk kadar değerlendirme sürecine girdi. Meraklı oyuncaklara oyunları takip edip oynuyor falan derken, teaş köpüğü ile Top boyama yapalım dediler. Oğlum traş köpüğünü ekleyemedi. Elleri ile dokunmasın pipet ile boya yapsın diye pipet verdiler. Onu da istemedi anne boyasın dedi. Beni dahil etti sürece. Anket gibi sorular vardır mesela;
Tırnak kesiminden hoşlanır mı? Hayır uyurken kesiyoruz.
Yemek yerken eline bulaşan yogurt, süt, yağ vb olduğunda temizlenmesini ister mi? Evet asla elleri kirli yemek kalıntısı varsa silinmesini ister. gibi gibi soruları oldu.
Sonra duyu bütünleme eksikliği olduğu kanaatine varıldı. Terapist bize oyun hamuru ile oynar mı? Kinetik kum ile oynar mı, sahile denize gidince kumla oynar mı, parmak boyası yapar mı diye sordu. Hepsine yanıtımız hayır oldu. Çünkü arabalara çok meraklı ve bizde hep oyuncak seçimini o yönde yaptık. ( belki bizim eksikliğimiz) işin özü terapiye başlama kararı aldık, öncesinde bu tür dokunsal sürreç üzerinde çalışacağız sonrasında yemek yeme sert/yumuşak gıdaları üzerinde çalışacağız. Haftada 2 seans/gün. (Seans ücreti 2500 tl).
İlk seansımız önümüzdeki cuma günü olacak.
Tabi babamız ikna olmuş değil illa ameliyat olunca düzeleceğine inanıyor (kv dolduruşu büyük etken)
Bi gerilim yaşıyoruz bu durum için evde. Ama ben anneyim, bi gariplik olduğunu biliyorum.
Yani 2.5 yaşında bir çocuk muzu ısırıp yiyebilmeli ama bizde o yok. Sadece ön dişler ile minik bir parça koparıp çignemeden yutmak istiyor haliyle bazı gıdalar yutma esnasında agız içinde herhangi bir yere yapışıyor ve öğürüyor. Bunu genizeti ve bademcik ile ilgisi yok. Bunu inandıramıyorum. Baana dua edin sürecimiz güzel geçsin. İnancı olmayan kv ve kocamın düşünceleri değişsin çünkü cahile laf anlatmak çok zormuş