Alyayse Haftada en az iki gün oyun grubuna gidiyoruz. O günlerde 6-7 etkinlik yaptığı için; evde olduğumuz süre içinde kitap okuyoruz. Diğer günler çocuk akademinin 2 yaş etkinliklerini yapıyoruz(boyama, kes-yapıştır, eşleştirme v.b) Yükselen zekanın makaslı kitabını kullanıyoruz ki çok makas araştırdım bence bu yaş grubu için en iyisi. İngilizce flash kartlarla ingilizce çalışıyoruz. Hergün yeni kelime öğretmeye çalışıyorum. Lego duployla oyun kuruyor, başlangıçta birlikte yapıyorduk ama yavaş yavaş kendimi çekiyorum. Kinetik kum ve oyun hamuruyla oynuyor. Puzzle yapıyoruz; fakat eskisi kadar puzzle yapmak istemiyor, ısrarcı olmuyorum. Banyoyu küvette yaptırıyoruz hala; yıkanırken banyo oyuncaklarıyla su doldurup boşaltıyor, banyo kitabındaki görsellerin ingilizcelerini çalışıyoruz. Dikkati dağılınca genelde sesli kitaplar kullanıyoruz. Ritim çalışması yapıyoruz. Müzik eşliğinde spor yapıyoruz. Trambolinde zıplamayı seviyor; ben o sırada kendime vakit ayırabiliyorum. Birlikte yemek, tatlı yapıyoruz, ortalığın kirlenmesi çok umrumda değil açıkçası; evimiz çok nadir toplu oluyor🙈 Bulaşık makinesinden temiz bulaşıkları birlikte yerleştiririz. Yardım isteyebileceğim her konuda kızımdan yardım isterim. Ayakkabılarını, pantolonunu, montunu giyebilmesi için bazen onu dakikalarca beklerim. Yemeğini kendi yemesi için teşvik ediyorum. Hergün mutlaka parka çıkıyoruz. Bu ara akademik gelişimine katkı sağlaması için özellikle uzun yönergeler veriyorum ve çok mutlu olarak söylediklerimi yapmaya çalışıyor. 28 aylık bu arada.