esrayaren bizim sürecimiz kreşe başlayınca kötüledi çünkü hastalıkların üst üste geldiği enfeksiyonlar geniz etini büyütmeye devam etti.
Geniz etini büyüten 3 ana sebep var reflu, alerji ve savunma sistemindeki yani bağışıklık düşüklüğü buda kolay hasta olmalarını sağlıyor.
Alerji testi de yaptırdık kan ve deri ama çıkmadı ve alerji olsa bile cikmayabilirmis o nedenle alerji varmış gibi tedavi veriyor doktorlar. İnan ki cocuklar kısır döngüye giriyorlar üst solunum yolu enf. Burun akıntısı atesleniyor ve sonuç antibiyotik ilaçlar 1 ay iyi olsa öbür aya aynı şeyler gibi gibi.
Benm oğlum bebeklik dönemi fışkırarak kusmaları vardi reflu dedi büyüdükçe geçer dedi gerçekten geçti sandik kusma bitti 7-9 ay arası.
Gece terlemesi uykuda sağa sola dönme ağız sapirdatma uykuda yemek yerken ogurme veya uykuya direnme gündüz huzursuzluk sebepsiz mizirdanmalari dis gicirdatma bunlar reflu belirtisi
Bunun için sut kakaolu gibi şeyleri çocuğunuzun beslenmesinden çıkarmanız yatmadan 2 saat önce beslenmeyi kesmeniz gerekiyor sadece su içebilir meyve dahi yememeli.
Bizim süreç burun tıkanıklığı ile başladı doktor doktor sürekli gezdik hava ve burun spreyi verip gönderdiler ancak süreç öyle ki cocuk uykuda nefes almamaya başladı 7-8 saniye duruyordu horlama vs vardi. Kkb de çok gittik hemen ameliyat diyor kkb ama ameliyat çözüm değil çünkü geniz etini tekrar buyutebilir eğer reflu ve alerji var ise.
Benim oğlum havale geçirdiği için ameliyat istemedik. Bulunduğumuz ilde devlet ve özel çok doktora gittik en son başka bir ilde özel muayenesi olan doktora gittik 1 ay verdiği ilaçlar çok iyi geldi ve geniz etinde %40 küçülme başladı ki bizimki tamamen tıkalıydi yani burundan nefes alamıyordu.
Benim takiplerim sonucu instagtamda yonca tabak ve başka doktorları da takip ettim reflu tanısı koyduk doktoru ile smdi reflu ilacına da başladık çok şükür ilk zamanları göre daha iyi ama herhangi bir enfeksiyon vücuda girdiği vakit hemen etkileniyor.
Yani bu durum gibi belirtiler var ise önlem alın geniz eti öyle durum ki burun tıkanıklığı kulakta sıvı birikimine kadar gidiyor maalesef.