Merhaba arkadaşlar,
Oğlum yaklaşık beş buçuk yaşında. Tabiki sınırlı olarak tv izliyor. Ekran yada telefon bağımlılığı asla yok. Telefonumda yüklü bir oyun bile yok. Ama ilk kez bir ihtiyaç hissetim…
Sebebini şöyle açıklayayım; teknolojinin uygun şekilde kullanıldığı vakit çok yararlı olduğunu düşünüyorum zaten. Mesela geçenlerde cambly den deneme dersi aldım. Evde bilgisayar da yok. Hali ile telefondan görüştü öğretmeni ile. Çok eğlenceliydi mesela tıklaması gereken vs şeyler oldu öğretmen sordukça ama telefon ekranı öyle küçük kaldı ki yapamadı.
Yada öğretmeni çok çok küçük gördü ki ingilizce öğretirken native speaker öğretmenler çok fazla vücut dili kullanıyor. Bende eğitimini biraz böyle şeylerle desteklemek istiyorum. Okul öncesi içinde çok güzel ücretli ücretsiz uygulamalar var.
Ben kalem kağıt defter ile zaten fazlası ile ilgileniyorum, teknoloji liderlerinin çocukları bile bu şekilde eğitim görüyor çünkü… Eski sistem kalem kağıt ve defter ile.. ama arta kalan zamanda da bir saat bile olsa renk katar, yeni şeyler öğrenir diye düşünüyorum…
Hem bu konudaki fikirlerinizi öğrenmek hemde tablet önerileriniz var ise almak isterim 🥰🙏🏼