YumukluSucurtaa Kızlar iftara misafir cagircam 60 yasindalar sevdiğimiz bir amca teyze ana yemek önerisi verirmisiniz ? Bu yaş kesim kremalı vs tarzı şeyler yemeyebilir. Öneri istiyorum ☺️
Minel-inannesi YumukluSucurtaa 60yas oyle afaki bi yas degil gayette yiyebilirler. Kisiden kisiye degismekle birlikte yeni lezzetlere acik olanlarda var, öyle sartlamayin kendinizi. Ben yeni bi tarif deneyince hemen anne babama tattiririm yada onlar sorarlar yeni bisiler yokmmu bu ara diye😄 etrafimdakiler ailemizdekiler severler dunya mutfagi vs.
Zeynonunmomu YumukluSucurtaa kayınvalidem 56 yaşında tepsi kebabı yapmıştım ağır gelmişti yemekten sonra yuvarlandı durdu diyceğim o ki o yaşlarda kolestrol şeker oluyor genelde çok ağır olmadan tavuk güveç pilav salata mercimek çorbası yap geç acillik etme insanları ben gibi🤣🤣🤣
twobabymom_ Kuşum onlara genelde et sote ya da tavuk patates pilav mercimek çorbası güzel geliyor diğer şeyler farklı geliyor
YumukluSucurtaa twobabymom_ tavuk sote aklıma geldi basitmi kaçar 🤔 Pilav salata tatlı ezogelin veya mercimek yaparım yanına
kubra00k Et güveç , pilav çorba salata. O yaş kesimi sadece böyle düz yemekler yiyor. Çok ağırladım o nedenle söylüyorum 😁
twobabymom_ YumukluSucurtaa tavuk patates veya güveç olabilir canım güveç basittir eğer yapmak istersen
YumukluSucurtaa Ogulluana 🤣🤣 bilmiyorum hiç valla amca lafını hiç sakınmaz satasir durur bana yiyemezse
YumukluSucurtaa Minel-inannesi 🤣🤣 bilmiyorum valla öyle çok düzenli yemek yiyen insan değiller gelicekler
forumgurmesi Brn olsam güveçte şöyle lokum gibi pişmiş arpacık soğanlı et yahnisi yaparım ana yemek olarak, yanına pirinç pilavı. Başta yoğurt çorbası olabilir. Ortaya yaprak sarması Salata Tatlı olacakta Kemalpaşa kaymakla servis edebilirsiniz.
YumukluSucurtaa forumgurmesi çocukla yaprak saramiyorum ya annemi bekliyorum onun için 🤭 aklıma tas kebabı geldi
beyazzkuguu YumukluSucurtaa etli kuru fasulye yapabilirsiniz her yaştan seviliyor bence hem yumuşak sorun olmaz yemelerinde
twobabymom_ YumukluSucurtaa kuşum altına etleri doğra hafif kavur sonra patates patlıcan küp küp üzerine soğan sarımsak doğra onun üzerine de biberleri biraz iri üstüne de kapak niyetine iri domates doğra sıra sıra gelecek şekilde üzerine de salçalı baharatlı su yap gezdir altini kıs pisene kadar hiç karıştırma mis gibi olur karistirirsan ezilir ama karistirmazsan tüm tüm kalır Kuyruk yağın varsa sebzelerden önce kuyruk yağı ile eti biraz soteleyebilirsin daha güzel oluyor
YumukluSucurtaa beyazzkuguu o basite kaçar gibi geliyor iftara gelicekler öyle herzaman gelmiyorda aklıma tas kebabı geldi ama düdüklüm bozuldu tencerede olurmuki yumuşak