Gnyarknnn Selamlar ben çok erken başladım bu yolculuğa maalesef. 17 yaşımda üniversite sınavına hazırlanırken ortaya çıktı stres tetikledi sanırım. İnsülin direnci dediler ama ilaç falan kullanmadım okula başlayınca 13 kilo kadar verdim açlık şekerim de 95 civarında gezdi hep. Bu pkos teşhisi kondu ve doktorum matofine başlattı. Birkaç ay kullandım bıraktım gençlik kafası işte. 10 yıl boyunca sürekli kilo alıp verdim 10 veriyorum 20 alıyorum yani. 2019 dan beri de diyetisyene gidiyorum ne paralar döktüm anlatamam. Hamilelikte de insülin kullandım bu sebebten 28unite yapıyordum yüksek bir doz. Emzirirken 4 ayda 7 kilo alınca tekrar endokrine gittim ve artık haftalık iğne başladım.
Beslenme konusu da şu şekilde yani yemezsem saatlerce yemeden durabilirim ama ağzıma bir lokma attığım an arkasını alamıyorum. Tatlı yiyorum tuzlu isteği geliyor sonra tekrar tatlı… bu kan şekerinin dengesiz olmasından kaynaklı.
Genetik yatkınlık olunca ne yapsanız da fayda etmiyor. Yıllarca yüzdüm sporlar yaptım ciddi kilolar verdim ama fayda etmedi. Şu an kullandığım ilaç biraz iştahımı baskılıyor kan şekerimi düzenliyor sanırım bir süre böyle devam edeceğim. Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir. Geçmiş olsun