28annecik_ süt ve süt ürünleri alerjisi olduğunda genelde yumurta alerjisi de oluyor o yüzden yumurtayı da kesmenizi öneririm. Kızımın çoklu besin alerjisi var. Besin alerjileri genelde yumurta süt ürünleri kuruyemiş susam ve buğday da oluyor. Katı bir diyet yaparak alerjisi geçtiğinde vücudu düzeldiğinde sırayla diyet yaptığınız ürünleri açarsanız vücut neye tepki veriyor anlamış olursunuz.
Kızımın süt ürünleri yumurta kuruyemiş susam havuç patates yeşil mercimek biber ve domates salçası (çiğlerini denemedim bile) alerjisi var. Bal, kırmızı meyveler ve tropik meyveleri korkudan denemedim bile 😂
Benim kızım 13 aylık biz süreci doğru yönetemedik alerjisi sürekli tekrar etti çünkü akla gelemeyecek şeylere alerjisi vardı havuç kimin aklına gelir ya da patates. Hala devam ediyor yakında daha ayrıntılı bir alerji testi olacak (ama hiçbir zaman alerji testleri doğru yanıt vermiyor aklınızda olsun o yüzden en iyisi deneyerek öğrenmek). Sizin bebeğiniz daha çok küçük katı bir diyet yaparak durumu kontrol altına aldıktan sonra süreci doğru yönetirsiniz diye düşünüyorum. erkenden bulabilirseniz vücudun bir besini unutması 3 ay sürüyormuş İnşallah yaşına girene kadar da düzelmiş olursunuz. Biz geç kaldık maalesef. Büyümesi ve büyüdükçe geçmesi için dua etmekten başka çaremiz kalmadı bizim.
İnşallah sizin en yakın zamanda geçer. Emziriyorsanız besin günlüğü tutmanızı öneririm.