pera15 yok artik . Saka gibi . Suan durdunuz diplomasi sahteymis bu adam bizi kandirmis demiyorsunuz bunu sorgulamiyorsunuz da 30 yil once olmus bitmis diyosunuz. Bu asil körluk degil midir? Ha bu arada ben buna elestiri getirdim zaten. Madem diploma sahteydi , neden bunca yil sahte diplomayla buralara kadar gelebildi, hic mi aciga cikmadi. Bu nasil sistem . Dedim. İlk elestirimde bu yondeydi. “30 yil onceki usulsuzlugu mu konusalim” cumlesi nasil bir cahillik noktasidir. Neden sorgulamayalim 30 yil once olmus olmasi mubah mi kiliyor? Ayrica yine bu cumleyi kullanip ayakkabi kutusuna kadar eski seyleri konusmnizda krndinizi celiskili hale dusuruyor. Bu arada deprem gundemdeyken depremi konustuk, sorguladik. Cumhurbaskaninin diplomasi gundemdeyken onu konustuk onu sorguladik. Simdide gundemdeki bu konuyu sorguluyoruz. İmamoglunun usulsuzluklerinin konusuldugu bir gunde , depremden bahsetmek ne mana? Bu imamoglunun yaptiklarinin ustunu kapatmak degilde nedir? Vallahi sakasiniz billahi sizlere her sey mustehak. Bu arada beni bir partinin tarafina cekmeye sakin calismayin. Ben kim adaletsizlik yapiyorsa onun karsisinda olurum. Sizin gibi kimsenin sucunu ort pas etmeye calismam. İnsanligima yakistirmam . Evladimin yuzune bakamam. Bence sizde bunu deneyin. Zira ekrem bey de digerleri de bizim babamizin oglu degiller. Biz ulkemizdeki adalete huzura guvene bakmaliyiz. Bunun onune cikan engel hangi taraftan geliyorsa , ideolojik fikirlerimizle catissa dahi karsisinda durmasini
Veramomm olaylari karistirmayalim. Devlet adina bir mhp liderinin teror orgutunu bitirme kapsaminda yaptigi cagrilar bir suç unsuru tasimaz. Bu kanunlarimizla belirlenmis bir sey. Yapilan bu girisimlerin dogrulugu tartisilir, ancak bu durum hukumuza gore bir cezasi olan eylem degildir. Oyle olsa zaten yapilmazdi. Daha oncede cozum sureci kappsaminda teror orgutu ile masaya oturuldu. Biz bunlari tarihci siyasetci prof. Larimizla bizzat tartistigimiz konustugumuz konulardi. O zamanlar ogrenciydim umiversitede. Tarihcimiz “ savaşla durmuyorsa - ki teror var oldugundan beri uygulanan tek yontem buydu- baris yollari da denenebilir, maksat kan akmasini durdurmaksa , cozum bulmaksa bu yolda denebilir ” demisti. Katilip katilmamak size kalmis bir sey, ancak tekrar altini cizeyimki bunlar bir suc degil. Ancak gizli sakli, cikar ugruna kirli ittifak yapmak suctur. İmamoglununda yaptigi budur ve ikisi birbirinden keskin bir sekilde ayridir.
@“Veramomm”#p35