tazebiranne_ Bebeğim 11 aylık kız bebek hiç bir şey yemiyor reddediyor Aranızda beslenme danışmanlığı alan var mı Asla protein et tavuk balık yemiyor Öyle yoğurt salatalık yese yumurta zorla menemen yaparsam yer içinde o da 2 tatlı kaşığını geçmez ayrıca mama da almadı hiç sadece anne sütü hiç bir şey beğenmiyor yiyor sanıyorum seviniyorum bir bakıyorum ağzında biriktirmiş tükürüyor Mama sandalyesinde asla oturmaz ayakta durur ne yapacağım ben artık kendimi çok yetersiz hissediyorum bebeğimin gelişimi kötü eksik olacak korkum var
humaveannesii tazebiranne_ 11 aylık bizde aynıyız mama bile içmiyor artık tükendimmm sinirlerim oynuyor ne yemek ne mama aç aç geziyor ortalıkta zaten yiyen bi bebek değildi kilo da almıyor
atlas1655 tazebiranne_ of of yanlız değilmişim benım bebeğimde başlarda çok güzel yerdi şimdi seçiyor 11.5 aylık ve mama sandalyesinden sureklı kalkmaya çalışıyor oturmuyo geçen tabureden düştü yani napıcagımı bilmiyorum
Zumraaa tazebiranne_ aynı durum bizde var maalesef 11 aylık oğlum .Fakat ek gıdaya başladığımızdan beri var yeni olan durum değil .Aşırı yıpratıcı bir durum
tazebiranne_ Ek gıda reddini başından beri zaten yaşıyorum çok seçici bir bebek ama bebeğim çok hareketli hani bunu Ebeler doktor vesaire de söyledi zaten başında Yani yiyecekse bile zaten çocuk yakıyor buna da eminim ama çok seçici ve bir gün yedigini bir gün bir daha yemiyor milletin çocuğu öğün ara öğünler yapıp porsiyon yiyor benim çocuğum bir öğünde iki tatlı kaşığını geçmez yedigi her şeyi yere yere saçıyor atıyor tükürüyor ağzında biriktiriyor ya da elitle ağzından alıp atıyor gerçekten ne yapacağımı şaşırdım
tazebiranne_ Yaptığım şeyleri mesela büyük bir tabagi alıyorsam ona tattırırken ilk önce önüne koyuyorum ona minik minik dokunsun duygusal olarak da gelişsin mıncıklarsın ne bileyim ellesin vs diye ama yani bugüne kadar ne kadar ne yol izlediysem hiçbirini yapmadı ve reddediyor yani çok güzel bir şekilde istediği şeyleri öğüt yutabiliyor ama et tavuk ağzına vereyim ağzına çeviriyor ve tükürüyor mesela ama eline bebek bisküvisi vereyim onu yiyor kıtır kıtır bile olsa onu yiyor Veya yoğurt muz ne bileyim elma pekmez tahin bunları mesela karıştır rare Mears zaman bunu çok severek yiyor yabanmersiniini seviyor pirinç pilavını seviyor çok çok çok az olsa da patlıcan yiyor çok az ama ama böyle şey yani spesifik bir şunu yiyor diyemiyorum çünkü hiçbir gün hiçbir günü tutmuyor
Mnktrtaaa tazebiranne_ benim kızım böyle 13 aylık çok zor sebze kahvalto asla yok yemiyor aylardır böyleydi danışmanlık aldım işe yaradımı bence yüzde 10
Mnktrtaaa tazebiranne_ duyusal hassasiyeti var mı ona bakıyorlar oral kuvvete çiğneme kabiliyeti ona yönelik çalışmalar
tazebiranne_ humaveannesii mama da almıyor kahvaltı öğün meyve sıfır yani anlamadım gitti bir de tükürme huyu var
Cigdem61 Mnktrtaaa online mı aldınız acaba? Çiğneme konusunda nasıl bir yol izliyorlar bende almayı düşünüyorum çiğneme kısmı sıkıntı bixde. Acaba bu durum terapiyle aşılır mı
tazebiranne_ Mnktrtaaa çiğniyor sonra tükürüyor canının istediği şeyleri yiyor gerisini tükürür canının istediği şey de kuru üzüm salatalık bir de bebe büskivisi
Mnktrtaaa Cigdem61 Evet online aldım fırçalarla masajlarla çıbuklarla sağlıyolar ama kızım hala elindekini komple ağzına sokma derdinde anca ısır kızım diyince ısııryor sert şeyleri ısırıyor
buseteacher tanta ben de böyle bir şey gözlemliyorum sanki, benim kızım da 11 aylık normalde iştahı güzel olan çocuk hiçbir şey yemek istemiyor ağzını kitliyor sadece anne sütü, umarım geçici bir dönemdir🙏🏻
Cigdem61 Mnktrtaaa kimden terapi aldınız acaba? Bizde ki çiğneme sorunu online aşılır mı bilemiyorum. Besinleri tek tek ya da ufak ufak azı dişleri tarafına elimle koyarsam yiyo ama hala aktif bir çiğneme ağızda geveleme dolandırma yok maalesef:( hiç düzelmeyecek diye korkuyorum
humaveannesii tazebiranne_ aynı aynı kutu kutu mamayı yapıp döküyorum içer belki diye buda tükürüyor şimdi kusturma huyu da başladı zorla yedirirken kusturuypr kendini öyle böyle kusmuyor
Mnktrtaaa tazebiranne_ ben mesela zeytin yemiyor seytinli galeta yapıyorum mücver yapıyorum pankek yemez mesela hiçbir türlüsünü