Sultn34
SinemArasBoran
Melihaptt
[bilinmeyen]
Merhaba kızlar yorumlarınızı okudum bebekleriniz kaç aylık bilmiyorum ama benim oğlum 11 aylık tecrübelerimi size yazmak yardımcı olmak istedim .
Bebeğin davranışları hep bir döngü içerisinde ve birbirini etkileyen davranışlar oluyor . Yani yemek saatleri düzenli olan bebeğin uykusu da düzenli oluyor ya da tam tersi .
Yapmanız gereken aslında bir plan oluşturmak ve buna sadık kalmak. Bebeğiniz uymasa bile sizin bu plana uymaya çalışıp bebeğinize yapması gerekenleri ogretmelisiniz. Bebeğim doğduğundan beri geceleri evde ışık acmam ses çıkarmam oflayip puflamam bile tam sessiz ve karanlık bir ortam sağlarım bu ortamda bebek eninde sonunda destekli ya da desteksiz uykuya geçiyor . İlk önce gece gündüz ayrımını ogretmelisiniz . Gündüz her yer ışık ses ve oyun olmalı gece ise uyunmali kavramını öğrenmeli bebeğiniz. İkinci olarak karnının doğduğundan emin olun çünkü açlık uykuya geçmeyi her zaman zorlaştırır bebek sürekli memede kalmak anneden ayrı durmamak uyumamak ister .
Kendi duzeninizi kurun mesela sabah uyanış 8
9 a kadar beslenme kahvaltı ya da emzirme
10 11 arası etkinlik ve 11 den 1 e kadar uyku . Belki uyumaz ama siz pijamalarini giyidirin ninni söyleyin her şartı hazırlayın sizin oydugunuz kurala çocuk da uymaya başlayacak . Unutmayın siz onun ebeveynisiniz kendi kararlarını verecek olgunluğa gelene kadar yöneten siz olmalısınız onun iyiliği için . Birde bebek ne kadar erken kalkarsa o kadar erken uyur . Geç uyuyan bebek geç kalkar bu döngü sürekli biyel uykusuz bir şekilde gider . Gündüz uykularini çok uzun uyumasını izin vermeyin internette bebeğin ayına göre saatler var . Gündüz çok uyursa gece uyku saati fgec oluyor çünkü. Bunlar benim yaptıklarım bizde işe yaradı inşallah sizde de yarar . Oğlum akşam 9da uyuyor sabah 8de kalkıyor uykusu hep duzenliydi bu yaptıklarım sayesinde