eymeen rabis004 benim oğlum saklanbaç oynar, ceee oynar kovalamaca oynar bay bay, alkış yapar, göz teması var. bunlar bana otizm olmadığını düşündürmüştü ama çok geniş bir yelpazeymiş ve sadece bunlara bakarak karar verilmiyor. özel Eğitim gerekiyor
rabis004 eymeen Benim yiyenim de parmak ucunda yürümüş doktor gitmiş yanlış ayakkabı seçimi demiş başka ayakkabı önermiş çocuğun parmak ucunda yürüyüşünu terk etmiş öyle dediler bende o yüzden pek dikkate almamıştım belirtileri okuyunca çok korktum insAllah çocuklarımız iyi olur dediğiniz gibi eğitim çok önemli
eymeen rabis004 bana da her çocuk döner normaldir. Canı istemiyor o yüzden ismine bakmıyor takma. Şımarık olduğu için ağlıyor vs gibi söyleniyordu. Kulak asmamak lazım psikiyatriye gidin zaman kaybetmeyin
eknbrc eymeen ergoterapinin tabikii çok faydası var. Ama oğlunuzu aynı terapistle 1 kez daha deneyin yine ağlamaya devam ederse terapist değiştirin. Onu huzursuz eden seanstan asla verim alamazsınız
Mnktrtaaa eymeen hastalanmayan çocuk sayfasında otizmli çocuklar için özel beslenme gördüm mutlaka bakın ona
ahsnahsn eymeen peki konuşuyor mu sizinle karşılıklı göz teması kuruyor mu sizinle baş basayken oyun oynuyor mu
Mihracs eymeen merhabalar çocuğunuz g bir komutu almıyor mu mesela kumandayı ver deseniz vermez mi yada başka herhangi birsey yemeğini vs kendisi yiyemez mi ?
eymeen Mihracs kumandayı yerden al bana ver desem vermez. Ama elindeyse ver dersem verir. Ama her zaman değil. Konut alması sınırlı yani. yemeğini kendi yemez ama salatalık- meyve- çubuk krakeri kendi yer sadece.
Mihracs eymeen anladım teşekkür ediyorum cevabınız için bende bir ara şüphelendim de ondan sordum kusura bakmayın . Benim çocuğum da çocuklarla oynamak istemiyor çoğu zaman yani sürekli gördükleriyle iletişim kuruyor ama parkta hiç tanımadıklarıyla oynamak istemiyor bu durum beni düşündürdü biraz o yüzden yazmak istedim ama kendi yemeğini yiyebiliyor komut alması iyi sadece çok hareketli yerinde durmuyor elimizi tutmayı sevmiyor ismine canı istediğinde bakıyor ama beni duyduğundan eminim çünkü sorduğum sorulara cevap alabiliyorum 3.5 yaşında henüz
Mihracs Mihracs ismiyle çağırdığımda ve bakmadığında sevdiği birsey varsa atıyorum cips gibi aa cips mi var burda falan diyorum hemen hani nerde diye koşarak geliyor tamamen ilgisiz değil yani onu test ettim
Mihracs eymeen teşekkür ederim bu konuda o kadar çok kafa karıştıran mevzu var ki ortada gerçekten insan ruhen bedenen yoruluyor her hareketi bana batmaya başladı çocuğun her hareketini sorgular oldum yani makineden korktu herhalde n ufak sesten korktu diye kafamda kurup duruyorum sürekli
Elifsaid eymeen Mrb ergoterapinin faydasını gördünüz mü?Bende oğluma ergoterapi aldıracağım merak ettim.