eymeen 21 aylık oğluma otizm başlangıcı denildi. Hafif düzeymiş. Dünyam başıma yıkılmış gibi hissediyorum. Ergoterapi önerdi doktor. ilk seansa gittik çok ağladı asla durmadı. Odadan çıktım kıyameti kopardı. Odaya girdim ağlamsı devam etti. Eylülde kreşe başlatın dedi. napıcam bilmiorm. Ergoterapi alan fayda gören var mı ?
Angelangelll eymeen instagramdan otizm_iyileşir ve bay bay otizm sayfasina mutlaka bakin henuz yasiniz kucuk cok fayda gorursunuz
eknbrc eymeen ergoterapinin tabikii çok faydası var. Ama oğlunuzu aynı terapistle 1 kez daha deneyin yine ağlamaya devam ederse terapist değiştirin. Onu huzursuz eden seanstan asla verim alamazsınız
Gakkoyenge Kendim ergoterapi teknikeriyim kesinlikle gitmelisiniz tam olarak hakim değilim yanlış yönlendirmek istemem çünkü atandığım hastanede bölümüm üzerine çalışmıyorum bilgilerim taze değil ama otizmli olup ergoterapi sayesinde çok güzel yol alan arkadaşımın oğlu var onu göz önünde bulundurarak kesinlikle gitmelisiniz asla pişman olmazsınız
eymeen Gldekpnci 15 aylık civarı aslında farkettim ama 4 ay kadar ekrana maruz kaldığı için ekran maruziyeti diye düşündüm. Ekranı kestim. Biraz düzeldi gibi. Sonra daha başka hareketler başladı. yan bakarak dönme. Parmaklarıyla elleriyle oynama izleme. ismine bazen bakar bazen bakmaz. Komut alma yok. Aşırı ışık takıntısı var. Sürekli ışıkları açar. Girdiğimiz her yerde ışıklara kilitlenir izler. Dönen nesneleri sever. yüzüstü uzanıp bacağını sürter ve terleyene kadar dakikalarca bunu yapar. kaldırdığımda ağlar. Duyu hassasiyeti var herşeye dokunamaz. Toplu oyun alanlarında ben olmazsam asla durmaz. Ben olsamsa max 10 dk durur sonra ağlayarak yerlere yatar. xaten o tür oyun alanlarında yaşıtlarıyla arasındaki farkı net şekilde görebiliyorum. Komut alıp kendileri oyun kurabiliyolar ya da oyalanabiliyolar. Benimki sürekli ağlıyor. Bir tek kaydırak seviyor onda da 1-2 defa sonra sıkılıyor @rabis004
Gakkoyenge eymeen arkadaşımın oğlu 9 aylıktı ben farkettim belirtileri çok barizdi doktora gittiler ve tanı aldılar çok peşine düştüler artı olarak epilepsi vardı oğlunda ama şu an görseniz nasıl güzel konuşuyor şarkılar söylüyor kaldı ki göz teması bile yoktu evet süreç uzun yıpratıcı ama inanın değişim kaçınılmaz çok zorlandılar bizzat şahidim ama öyle güzel değişim gösterdi ki lütfen peşini bırakmayın çocuk psikiyatrisine gidin onlar o şekilde ilerledi sonra yönlendirme yaptı doktor tedavisini belirledi eğer Ankara’daysanız doktorun ismini yazabilirim arkadaşım Hacettepeye gidiyordu şu an aklımda değil doktor ama alanında Türkiyede 1 numara diyordu çok araştırdılar hem özel hem devlet ilerlediler Allah yardımcınız olsun
rabis004 eymeen Benim oğlum 19 aylık bahsettigin gibi ışık takıntısı var etrafında oyun oynarken döner 2 haftadır parmak ucunda yürüdüğünü farkettim arada yürüyor elleriyle açıp kapatma hareketi yapıyor ellerini izliyor dönen. Nesneleri izliyor araba tekerleğini döndürüyor komut nadir yapar alkis tek yapıyor seslendigimde keyfine göre davranıyor bakar bazen umursamaz 5ay önce nörolojiye gitmiştim beyinin dalgalarına baktılar adını unuttum testin normal çıkmıştı. Haziran ayında detaylı işitme testimiz var Şuan 19 aylık yukarda anlattığım şeyleri yapıyor çocuk psikiyatrisine yönlendirdiler bende çok korkuyorum
ahsnahsn eymeen peki konuşuyor mu sizinle karşılıklı göz teması kuruyor mu sizinle baş basayken oyun oynuyor mu
Mihracs eymeen merhabalar çocuğunuz g bir komutu almıyor mu mesela kumandayı ver deseniz vermez mi yada başka herhangi birsey yemeğini vs kendisi yiyemez mi ?
Gakkoyenge Gakkoyenge eğer isterseniz arkadaşıma sorayım nasıl yol çizmişler çok bilgi sahibi çok araştırdılar çünkü
eymeen Gakkoyenge tamamdır teşekkürler. ergoterapi almışlar mı nasıl yol izlemişler bunu sorar mısınız
Gakkoyenge eymeen ergoterapi aldılar hem özel hem devlet ilerlediler rapor çıkarttılar devlet tam olarak hatırlamıyorum ama belli bi kısmını karşıladı gitmedikleri yer kalmadı öyle söyleyeyim kreşe de gidiyor özel eğitime de gitti kısacası gitmedikleri yer kalmadı özel ergoterapide aldılar
eymeen rabis004 zaman kaybetme. bizde parmak ucu yürüme yoktu ama oda bir belirti. keşke 15 aylıkken bişeyler hissettiğimde götürseydim diyorum. 1 ay bile eğitim için önemli. Anneler hissediyor.
eymeen rabis004 benim oğlum saklanbaç oynar, ceee oynar kovalamaca oynar bay bay, alkış yapar, göz teması var. bunlar bana otizm olmadığını düşündürmüştü ama çok geniş bir yelpazeymiş ve sadece bunlara bakarak karar verilmiyor. özel Eğitim gerekiyor
rabis004 eymeen Benim yiyenim de parmak ucunda yürümüş doktor gitmiş yanlış ayakkabı seçimi demiş başka ayakkabı önermiş çocuğun parmak ucunda yürüyüşünu terk etmiş öyle dediler bende o yüzden pek dikkate almamıştım belirtileri okuyunca çok korktum insAllah çocuklarımız iyi olur dediğiniz gibi eğitim çok önemli