Sermec27 kız kardeşimin şuan 17-18 falan sanırım dereceleri. Doğduktan sonra biraz büyüdü ve eline aldığı herşeyi gözüne sokarak inceliyordu. Annem de şüphelenip doktora götürdü fakat doktor hiçbirşeyi yok bu çocuğun ilgisini çektiği için böyle yapıyor dedi ve hiçte öyle değilmiş. 1. Sınıfa giderken öğretmeni gözünde sıkıntı var doktora götürün dedi ve gözlerinin derecesi 7-8 falan çıkmıştı sanırım küçüktüm bu kadar hatırlayabildim. Şimdi 17 yaşında,lazerle çizim olayına doktoru 20 li yaşlara gelene kadar sıcak bakmıyor. Göz gelişimi sürüyor tekrar büyür diyor. Hatta bu kadar yüksek numara da gözlerinde şaşılık falan olmamasına da şaşırdı çünkü öyle bir problemi yok. Gözlüksüz kesinlikle göremiyor aşırı derece de puslu hiç netlik yok diyor. Benim oğlum da da astigmat var,1.75-2 gördük en fazla,doktoru belirli aralıklarla kontrole çağırıyor ve hep ilaçlı ölçüm alıyor yani damla damlatıyor 1 saat sonra ölçüm alıyor. Kız kardeşimin doktoruna götürüyoruz devlette ama işinde iyi ilgili bir doktor,1 yaşından beri bırakmadı bizi artadabilir takip etmemiz gerekiyor diyor. Tv-tablet bunlara bakmasını istemiyor. Ekstra başka birşey de söylemiyor gidip geliyoruz devamlı. Balık yağı kullanıyor musunuz? Biz düzenli kullanıp gittiğimiz de o ay astigmatının küçüldüğünü görmüştük. Belki faydası oluyordur bilmiyorum söylemek istedim.