müge anlı o kadar da diyor inanmayın şöyle şeylere diye sadece Allah’a sığının diye. hala cin peri diyorsunuz. kadının zaten 1 haftadır hem iş yerinde hem de eşiyle ciddi problemleri var ve kronik strese maruz kalmış. kısa süreli amnezi yaşamış olabilir, dissosiyasyon yaşamış olabilir. belki de bilinmeyen bir psikolojik hastalığı vardı. kız kardeşim Ankara nın göbeğinde (Çankaya da) arkadaşına “şuradan sigara alıp geliyorum” diye gidip bir daha geri dönmeyerek kayboldu. o zamana dek hiçbir hastalığı olduğunu düşünmedik çünkü üniversite sınavında derece yapmış, çalışkan, iyi huylu bir kızdı. arama kararı çıkardık, 1 hafta boyunca sosyal medyadan gelen ihbarlara göre bizde onu tırım tırım aradık. ve bulduğumuzda maalesef bilinci yerinde değildi ve konuşmuyordu. acil psikolojik desteğe başvurduk. cahil biri cin çarpmış, yok cinlere karışmış diye hoca hoca gezerdi. ama çok şükür ben ve ailem Allah’ın bize verdiği aklı kullandık üfürükçülere götürmek yerine onu tedavi ettirdik. meğer duygu durum bozukluğu hastalığı varmış, ne biz ne de kendisi bu durumdan haberdar değildik. zaten o zamana dek bir gariplik olduğunu ne kendisi ne de biz fark etmedik. meğer o günlerde yaşadığı stresin(final sınavları vardı ve çok kafaya takmıştı) bu durumu tetikleyebileceğini öğrendik… yani kronik stres. şimdi 4 yıldır hem ilaç tedavisine hemde psikolojik desteğe devam ediyor. bazı ataklarında ara sıra hiç varolmayan sesler duysa bile o da farkındalığı yüksek biri ve tıbbi destek sayesinde bu durumu yönetebiliyor. uzun yazdım ama umarım okursunuz. deli saçması şeylere inanmaktan vazgeçin. bu kadının da muhtemelen bir psikolojik hastalığı vardı..