Genel olarak gün hatta saat olarak bile düzenli bir adetim var. Arada gecikmeler olur ve yeni adet düzenim o tarihe göre olur. Geçen ay 10 gün gecikti, neyse dedim yine tarihlerim değişecek herhalde. Ama bu ay hiç olmadım. Sadece daha önceki tarihte birkaç damla geldi o kadar.
Kadın doğuma gittim. Muayene etti, kan tahlili, idrar tahlili de istedi. Hiçbir sorun yok dedi, sadece rahim kalınlaşması varmış o da adet olamadığın içindir dedi. Erken menopoz vs olabilir mi diye sordum, onun için hormon testi bakmamız lazım, o yüzden adet olunca gelmelisin dedi. E dedim adet olamadığım için geldim, ama hormon adetken bakılabiliyor ve anca o şekilde anlarız dedi.
Başına böyle bir şey gelen var mı bunu merak ediyorum. 1 ay adet görmeyip ardından normal düzeninde devam eden var mı acaba?
Başka bir bölüme rutin kontrole gittiğimde kanser ihtimali olduğunu söyledi ama yapılacak son tetkik için de kızımı emziremeyeceğimden memeden kesince gidicem, artık zaten memeden de kesmem gerekiyor da bir türlü harekete geçemedim.
Şimdi bu hastalık endişesi de var o yüzden stres de oluyorum ve bu adet olamama bir kez daha korkutuyor gözümü ikisi arasında bağ mı var vs diye.