forumgurmesi 1 ay sonra 2 yaşına girecek kızım kesintisiz uyuduğumuz günler 3-4 oda tesadüfen hayrete düştüğüm geceler. Hala 2-3 kez uyanıp su istiyor. Daha önümüzde tuvalet eğitimi var, herhalde bana 2 sene daha kesintisiz uyku yok.
JollyBaby forumgurmesi Bu bebeler niye böyle ya 🫠 Çoğu bebe uyumuyor ama bence bunun kanaatine varmış bulunuyorum. Yoksa bu kadar anne uykusuz o la maazz.
izzy JollyBaby yani benle memede uyuyordu babasıyla kucakta sallanarak. Ben önce memede uyutmayı kesip ben de kucakta sallayarak uyuttum 1 hafta kadar. Sonra kucağımda sallamayı bıraktım kucağıma alıyordum ama sallamıyordum pışpış poposuna patpat yapıyordum huysuzlanırsa biraz sallayıp susunca tekrar sabit kalıyordum. Uykuya dalış süresi uzayacak önce alışana kadar sonra kısalacak. Böyle sallanmadan sabit durarak uyumaya alışınca babası yatakta yanına alıp uyutmaya başladı ağlarsa telefonun flashını açıp tavanda gölge oyunu falan yapıyordu öyle ona bakarak susuyordu sakinleşiyordu dalıyordu. Ben de denedim kaç kere ama yatarak emzirdiğim için yatınca benden meme bekliyordu sakinleşmiyordu gölge oyunuyla falan. Sonra ben de şöyle yaptım yatıp memeyi veriyordum ama dalmasına müsaade etmiyordum gözler gidiyor olunca konuşuyordum çekiyordum memeyi. Ağlarsa biraz yatakta oyalama çok ağlarsa kucağa alış sakinleşince geri yatağa geçiş bazen biraz meme veriş derken bir gün öyle yanında uzanırken uyuyakaldı. Ben kutlamalar kutlamalar 😂 sonrasında yine meme istiyordu ama memede hiç uyumamaya başladı yatırıp meme veriyordum kendisi emeceği kadar emip çekilip yatakta dön dolaş uyumaya başladı. Buna da iyice alışınca rutinleri yapıp beşiğine koyup beşiğin yanında beklemeye başladık şimdi de beşiğinde dönüp dolaşıp kendi uyuyor 🧿
JollyBaby izzy Bazen emip bırakıyor dönüyor arkasını uyuyor yanimda. Ay o kadar mutlu oluyorum ki o anda bile. keşke diyorum hep böyle olsa ahaha Su pat pat pis pis yöntemini denicem ya bu arkadas da yazmış inşallah ise yarar Bu arada zeytinyağında beklemiş karanfil nasil oluyor ise yarıyor mu bilgilendirir misiniz?
Motherqueen_ JollyBaby evet ya mizaci oyle asla uyku sevmiyor dogdugundan beri boyleyiz insallah bi gun duzeliriz 🥲☺️
momikaa JollyBaby 22 aylık bazı geceler uyumamak için çok direniyor uykusu olduğu halde mesela dün gece 20.00 da uyutmak için odasına götürdüm sağa döndü sola döndü üstüme çıktı göğsüme uzandı dizlerime uzandı kucağıma aldım salladım ayağımda salladım yok yani uyumadı normalde yanına uzanırım uyur ama dün gece asla uyumadı sinirlenmemek için kendimi zor tuttum saatler geçti bir baktım ki saat 22.00 olmuş 🤦🏻♀️ su istedi babası getirdi bu sefer babasına gitme dedi ikimiz de yanına uzandık sonrası yok sabah 06.00 da bi uyandık ki üstü açık uyuyakalmışız ailecek 😄
JollyBaby momikaa Neyse ki sonrasını hatirlamiyorsunuz 1 2 kere kalksa ona da razıyım ben ya 5 ustu kalkmak artık delirme derecesine getiriyor 🫠
momikaa JollyBaby sürekli uyanırsa zor tabi şükür o kadar da uyanmıyor ya da uyandığında uykuya yatırıyoruz tekrar uyuyor
alynozds Benim bebede 13 aylık olmak üzere emmeden uyumaz gece iki saatte bir sürekli uyanır bazen de öyle bir uyanıyor ki hem uykusu var hemde uyumak istemiyor işkence yapıyor bize resmen ağlayıp duruyor asla yerinde de durmuyor bazen sinir krizi geçiriyorum resmen eşim ilgileniyor bende yorgunum ve sağolsun onun sayesinde hiç dinlenemiyorum kesintisiz uyku nasıldı unuttum keşke bir gece full başkası baksa da ben kesintisiz böyle sabaha kadar uyusam 🥲🥲🥲🥲
nurbahar33 JollyBaby tüm yazılanları okudum benim de iyice gözüm korktu. çok yorgunjm rn çok da bu uykusuzluktan dolayı çok sinirli olmaya başladım sesim yükseliyor sinirden ağladığım oluyor kendime yakıştıramıyorum düzene girmek istiyorum artık ama olmuyor
3435anne JollyBaby merhaba benim kızımda aynıydı gece yoğurt muz veriyordum Yalnız reflüyü tetikleyebiliyormuş yoğurt ve şişkinlik yapabilirmiş ben de 1 haftadır akşamları yoğurt vermeyi kestim Onun yerine papatya ve melisalı gece mamaması yapıyorum Kızım düzeldi
JollyBaby 3435anne Ben mama vermiyorum beni emiyor doğal olarak papatya çayı mi veriyorsunuz zararı yok mu bazı çaylar iyi değil diyorlar ya rezene gibi
_Goktugunannesi__ JollyBaby İmdat aşko imdat 31 aylık hala düzelmedi gece mızlıyor yada kalkmak istiyorum diye ağlayıp kalkıyoruz 3 5 saat oturduktan sonra tekrar uyuyor 2 saatçik
JollyBaby _Goktugunannesi__ Bende diyorum büyüyünce beni daha iyi anlar konusur anlaşırız demek ki öyle olmuyormuş ağağağağağ
Atailknur JollyBaby uykuyu sevmeyen bebek öyle gidiyor arkadaşım. 27 aylık kızım geceleri çok sık kalkıyor. Öğlen uykusunu da 22 aylıkken çok erken bıraktı diyeceklerim bu kadar.
JollyBaby Atailknur Öğlen uykusu uyumadığı halde pili bitmiyor mu gerçekten ya? O yorgunluğa göre sabaha kadar deliksiz uyuması lazım Ah bu bebeler aah ah