izzy JollyBaby ay benim bebe de 13 aylık diş çok zorluyor onları bi de benimki durur durur aynı anda 2-3 diş patlatır 1 aya yakın sürer. O durulma dönemleri gece 2 kere kalkar diş sancısı varsa 50 kere. Tüm dişlerin çıkışı ve beyin gelişiminin büyük ölçüde tamamlanışı 3 yaş yani 3 yaşa kadar deliksiz uyku beklememeliyiz 🥲 ayrıca desteksiz uyku (eğer ağlasan da gelmeyeceğim mesajı veren acımasız bir uyku eğitimi falan vermediyseniz) gece uyanmalarını önlemiyor. Sadece ben yanına uzanarak uyutmayı öğrettim gece uyansa da yine yanına uzanarak geri uyutuyorum en azından kalk salla olmuyor gecenin bi körü
JollyBaby izzy Ya o bizde ise yaramadı. Yanına yatıyorum güzelce gel bebeğim uyuyalım diyorum okşayıp öpüyorum (hiç uyku eğitimi falan vermedim aglatmali maglatmali) yapamam da zaten daha yapmadan yanına normal uyaninca bile kalkmak istiyor direniyor ağlıyor. Ağlatmaya sıra gelmiyor zaten. Benim bebegimde öyle 2 diş ayni anda patlar usttekiler nasi çıktı anlamadım bi gün bi baktım 3 4 tanesi yeri belli patlıyor Ama ben çok anlamıyorum disten mo degil mı çünkü iştahsızlık yok gun iicnde huysuzluk yok elini ağzına götürmez belirti vermiyo yani hiç. Dis olsa tamam dicem onuda diyemiyorum. Annelik cok zor 🥲
mmomyskaan JollyBaby 18 aylık gece ve gündüz emmesini tamamen kestim çok şükür kesintisiz uyuyor artık biraz daha sabır 😥
JollyBaby mmomyskaan Ama memeyle alakalı olduğunu da düşünmüyorum tam olarak. Çünkü gündüz ve gece memede uyutma olayını kestim. Ondan önce agliyodu meme diye şimdi o da yok sanırım sallanmaya bağlı mi biraz da acaba. Ama yanına yatarak da uyumuyorum o da işe yaramadı. Memeden kesince düzeleceğini bilsem beklicem o günü sabırla Ama umudum yok niyese çünkü sıkıntı tam anlamıyla meme kaynaklı olduğunu zannetmiyorum
Motherqueen_ JollyBaby kizim 22 aylik hala tam olarak boyleyiz ve geceleri ekstra kalkip oturmasida cabasi sabaha kadar oyun oynuyoruz sabaha karsi biraz daha uyuyo 7de tekrar ayakta 🥲 oglum 4 yasinda duzelmisti umutla 4 yasi bekliyorum😵💫
JollyBaby Motherqueen_ Neee allahim gerçekten kolaylıklar versin bize çok zor çok. Ama benim anladığım biraz da uyku sevmeyen bebekler yapiyo bunu benim kizim direnmiyo çok uykusu varsa Ama yoksa geceleri uyanmak kalkmak istiyor yatırırp pis pis yapıyorum istemiyo agggggg aglicamm
3kedili2bebekli JollyBaby bu sefer de sallanmadan ötürü kalkıyor biraz daha bekleyin eğer uyanmalar devam ederse tekrar desteksiz uykuyu teklif edersiniz ben kademe kademe bıraktım salla dur yöntemine pis pis pat pat ekledim sonra da onu da bıraktım 1 ayı buldu bırakmam belki sizde de işe yarar
JollyBaby 3kedili2bebekli Nasi bi yöntem o? 1 ayda mi sonuc aldınız şimdi kendisi uyuyor mu desteksiz? Ve benim bebevim gibi miydi acaba yanına yatsam da yada yatağından almadan pis pis yapıp poposuna vursmda kalkmak istiyor. Öyle değilse benim işim zor sanki direkt kalkmak istiyor direkt
tospikannesi_ JollyBaby 27 aylık 2 aydır düzenli gece şükür kalkmıyor kalkarsa bir kez kalkar oda yat annecim daha karanlık derim yatar direk. Valla kuşum sabır gerektiriyor bolcaaa zamanla herşey düzene giriyor ben geceleri belki 11 kez kalkardım emzirmeye 20.ayına kadar feln sonra yavaşladık şuan hiç kalkmaz
JollyBaby tospikannesi_ O zaman daha gidecek çok yolumuz var guzel yarım mi demeliyim🥲 Bi yöntem yol yordam var mi peki? Memeyi kesinde düzeliyor diyen cok var ama benim kizim ayakta sallanarak yada kucakta uyuyor bu da isleri zorlaştırır mi senin kizce kendisi uyuyomuydu canimcim
izzy JollyBaby bizimki de hiç başka belirti vermez bi uykuları bozulur. Yanına yatarak uyutma konusunda pes etmeyin ben alıştırma çalışmalarına 8.5 ayda başladım 10.ayda başardım. Tetagil osanit falan veriyor musunuz ya da zeytinyağında beklemiş karanfil? Onlar hafifletiyor diş sancılarını
Motherqueen_ JollyBaby evet ya mizaci oyle asla uyku sevmiyor dogdugundan beri boyleyiz insallah bi gun duzeliriz 🥲☺️
JollyBaby izzy Hayir vermiyorum dişe bağlayamadığımdan iste bilsem her yolu denicem de niyeyse aklima diş de gelmiyor hiç. Usulca patlattigi için herhalde 😀 peki yanına yatarak uyutma konusunda verebileceğiniz tavsiye var mi? Benim bebegim gibi miydi acaba sizin bebisiniz de ağlar kalkmak ister direnir miydi? Surex nasi ilerledi? Pes etmesemde aglamaktan katilir ise yaramaz gibi geliyor ya cok umutsuzum
3kedili2bebekli JollyBaby benim bebeler ben bunu yaparken 5 aylıktı sonra birinde bozuldu ve evet sizinki gibiydi bozulan kalkmak istemiyor ağlıyordu hemde nasil ağlama bende aglatmamak için biraz daha destek verdim salladım sonra şunu uyguladim ayakta saklarken aynı anda poposuna pat pat yaptım piss pisss dedim 2 gün sonra salla dur yöntemine başladım 50 saniye salladım 10 saniye durdum bunları yaparken pis pis pat pati hiç bırakmadım ama sonraki gün 40 saniye salladim 20 saniye durdum pis pis pat pat devam aslında ona alistirdim sonra 30 saniye salladım 30 saniye durdum derken 1 haftanın sonunda sadece ayağımda tutarken pis pis pat pat yapıyordum saklamadan sonra ayağımdan indirdim yatağima yatırdım 1 gün de öyle yanında pis pis pat pat yaptım 2. Gün besigine koydum orda biraz sıkıntı direnebilir sakin olmaya devam kucağa alıp ben burdayım bak bütün ışıklar kapandı hepimiz uyuyacagiz bende uyuyacağım baba da oyuncaklar da gibi telkin ettim sonra tekrar besige pis pis pat pat devam bu şekilde uyumaya başlayıp alışınca da 1 hafta sonra yavaş yavaş sesimi kistim pis pisi bıraktım sonra da pat pati yavaş yavaş bıraktım yani çok yavaş ve kademeli alistirdim büyüdüğü için sizinki daha bile kolay olabilir 10 aylıkken uyguladım aynı yöntem işe yaradı daha hızlı hemde
Sevgi_su JollyBaby 2.5yasinda kızım ben bile daha düzen tuturamadim hala benimle uyyur yanında kalkınca anne die ağlar mecbur eşim ayrı yatıyor 12de kalkıp oturmak ister geri yatırım 5.6gibi başlar sabah
JollyBaby Sevgi_su Bir yerlerde hata mı yapıyoruz bilmiyorum nedir bu işin aslı astarı bazen ne yapsak da boş cocukla alakalı bi sure sonrası ama bize düşen nedir ne kadarıdır iste bilemiyorum ki🥲
denizse JollyBaby geceleri yoğurt süt gibi şeyleri vermeyin ondan olabilir çünkü sindirimi zor şeyler büyük ihtimalle karnında ağrı huzursuzluk yapıyor
JollyBaby denizse Öncesinde vermiyordum zaten ama verdiğimden beri bi tık daha iyi uyanmalar zaten sut yogurt degilde daha çok muz veriyorum tok tutuyormuş çünkü onunda rahatsızlık yapacağını zannetmiyorum aksine bi tık daha iyi önceye nazaran
izzy JollyBaby yani benle memede uyuyordu babasıyla kucakta sallanarak. Ben önce memede uyutmayı kesip ben de kucakta sallayarak uyuttum 1 hafta kadar. Sonra kucağımda sallamayı bıraktım kucağıma alıyordum ama sallamıyordum pışpış poposuna patpat yapıyordum huysuzlanırsa biraz sallayıp susunca tekrar sabit kalıyordum. Uykuya dalış süresi uzayacak önce alışana kadar sonra kısalacak. Böyle sallanmadan sabit durarak uyumaya alışınca babası yatakta yanına alıp uyutmaya başladı ağlarsa telefonun flashını açıp tavanda gölge oyunu falan yapıyordu öyle ona bakarak susuyordu sakinleşiyordu dalıyordu. Ben de denedim kaç kere ama yatarak emzirdiğim için yatınca benden meme bekliyordu sakinleşmiyordu gölge oyunuyla falan. Sonra ben de şöyle yaptım yatıp memeyi veriyordum ama dalmasına müsaade etmiyordum gözler gidiyor olunca konuşuyordum çekiyordum memeyi. Ağlarsa biraz yatakta oyalama çok ağlarsa kucağa alış sakinleşince geri yatağa geçiş bazen biraz meme veriş derken bir gün öyle yanında uzanırken uyuyakaldı. Ben kutlamalar kutlamalar 😂 sonrasında yine meme istiyordu ama memede hiç uyumamaya başladı yatırıp meme veriyordum kendisi emeceği kadar emip çekilip yatakta dön dolaş uyumaya başladı. Buna da iyice alışınca rutinleri yapıp beşiğine koyup beşiğin yanında beklemeye başladık şimdi de beşiğinde dönüp dolaşıp kendi uyuyor 🧿
hepoyleolurzaten___ JollyBaby benim kızımda yaşına girdi yaşına girince düzelir diye umut ettim ama yok sabaha kadar yarım saate bir uyanıyoruz bazen uykusu kaçınca 4-5 saat uyumuyor iki saat sonra da uyanıyor abartmıyorum gece 10-15 defa kalkıyorumdur 3-4 defa kalktığım gecelere şükür eder oldum artık 🤣
forumgurmesi 1 ay sonra 2 yaşına girecek kızım kesintisiz uyuduğumuz günler 3-4 oda tesadüfen hayrete düştüğüm geceler. Hala 2-3 kez uyanıp su istiyor. Daha önümüzde tuvalet eğitimi var, herhalde bana 2 sene daha kesintisiz uyku yok.
JollyBaby forumgurmesi Bu bebeler niye böyle ya 🫠 Çoğu bebe uyumuyor ama bence bunun kanaatine varmış bulunuyorum. Yoksa bu kadar anne uykusuz o la maazz.