Ahdevefa ben doğma büyüme eskişehirliyim . Ama maaalesef eşimin işinden dolayı trabzondayım . Memleketimi çoook seviyorum Eskişehir’de yaşarken sıkılmıştım ama Trabzon’a gelince kıymetini anladım 😂 her yer dümdüz ve heryere yürüyerek bile gidersiniz heryer çarşı gibi birbirine de yakın . İstanbul ile kıyaslarsanız muhakkak gezilecek yeri olsun çeşitlilik olsun daha az tabi ki İstanbul ile neresi yarışabilir zaten o konuda.. ama herşeye kolayca ulaşırsınız iş de çok kolay bulursunuz insanı nazik ve en önemlisi güvenilir bi şehir gece bile dolaşsanız korkarak yürümezsiniz ve genç nüfusu çok fazla . Ayakkabınızı mı yaptıracaksınız ayakkabıcıların olduğu çarşı var hamamyolunda hamama mı gideceksiniz hamamların olduğu yer var yani çok düzenli bana göre . Trabzon’da aylarca ayakkabıcı arayınca bu bile önemli oluyor inanın 😂Yani eskişehirli olduğum için belki artı yönlerini görüyor olabilirim ama bana göre mükemmel bi şehir yaşanılır yani . Heryerede yakın Ankara Bursa tatil yerleri filan . Araban olmasa bile tramvay ile ulaşım çok kolay bi de küçük şehir hani hemen alışırsınız öğrenirsiniz .. bir de İstanbul’a göre çok daha ucuz tabi ki . Sümer vişnelik Batıkent buralarda kiralar daha pahalıdır özellikle sümer de ama güvenilir yerler fakat merkeze bi tık uzak vişnelik ve Batıkent değilde sümer biraz uzak araba olması lazım yani araba yoksa dolmuş var . ama sümer de kendi içinde doğanın içinde porsuk çayına çok yakın bi mahalle hani ve genelde orada durumu bi tık daha iyi insanlar oturuyor öyle diyim . merkezi adalar kızılcıklı vs detay sorarsan tabi daha yazarım :) genelde böyle nasıl özlemişim memleketimi ahhh ahh gurbet de olunca böyle oluyor :))