Mhmysr 6 ay 20 günlük bebegim. Yoğurt Patates havuç kabak karnabahar brokoli elma muz armut denedik sevdi. Şimdi nasıl devam etmeliyim? ve nelerden gümde kaç (ez hangi öğünde ne miktarda vermeliyim? Detaylıca yazar mısınız?
tugces09 Mhmysr bizde dün doktora gittik doktorum ilk başta sebze çorbası yap suyundan ver dedi zeytinyağı veya tereyağıyla patates havuç biraz karıştır sıcak su ekle sonra biraz irmik ekle onun suyundan ver bı kaç gün dedi. Sonrasından patates ve havucu süzüp çatalla ezip verebilirsin dedi. Sonraki hafta yoğurt yap onu ekle menüye bı kaç gün onu yedir en son elma armut gibi meyveye geç dedi. 3 gün kuralı olarak söylemedi bu şekilde söyledi. Dün bende çorbanın suyuyla başladım 5 ay 18 günlük. Acaba bu şekilde başlayan var mı neler verdiniz benimde ilk tecrübem fikirlere açığım
linosunannesiiii Mhmysr benımkide sadece yumurta sevdi başka hiçbişi öle severek yemıo zorla nasıl baş etcem
FtsCvlk sezennkz bize doktorumuz mümkün olduğunca önce sebze vereceğiz dedi. Meyvenin tadından dolayı sebze yemeyebilir, reddedebilir dedi. Paylaşmak istedim sizinle de.
Mhmysr aydint brokoliyi daha önce denedim karnabahardan. Ve meyvelerden önce yumurta sarısı denedim 2 gün biraz da mandalina ve portakalın suyunu denedim. Her seyi sevdi sadece brokoli ve karnabahar gercekten gaz yapıyor. Bğde brokoliye yüz ekşietecek gibi olunca yoğurtla verdim sevdi. Zeytinyağı kullandığım için kakasını rahat yaptı ama nerdeyse üç gün sonra bile kakasında brokoli vardı
burcin_67 Avokado verebilirsin bayılacagina eminim. Anne sütü ya da formül mamayla yumuşat biraz. Çay kaşığının ucuylada tarçın ekle. Ben bebeğime patates havuç ve kabaktan mercimekli çorba yapıyorum doyurucu ve sevdiği bir yemek. Yumurta sarısını yine aynı şekilde yumuşatıp vermelisin.
Mhmysr burcin_67 burcin_67 ne kadar içiyor çorbayı ve hangi öğünde içiyor? Günde kac kez ek gıda verıyorsunuz?
Mhmysr Birpsikologggbirmimar zeytinyağı da kullandım yaptı ama kabızlık ya da gaz sancısı çekmedi rahat yaptı ikisini de
yuuuiutttt tugces09 ben 5 aylıktan başladım brokoli çorbası denedim ilk ev yoğurdu meyve püresi falan gidiyoruz artık öyle
Masalmom_ tugces09 5 ay 16 günlüğüz acı olmayan yemeklerin suyundan az az vererek başladım sonra yoğurt havuç avakado elma armut muz cennet hurması mandalina şu ana kadar bunlardan verdim yedi yarın da bal kabağı vercem bakim 😂ben normal anam babam usulü yapmayı düşünüyorum şimdilik böyle az az veriyorum
mukadderzehrazeynep Biz doğması gereken zamana göre 5 aylık oluyoruz 18 Şubatta prematüreyiz bize de elma,armut,muz,kabak,avokado,patates,havuç ile başlayın dedi doktorumuz 2 öğün veriyorum ben ama her öğünde 4 çay kaşığı alıyor az mı bilemedim.
mukadderzehrazeynep linosunannesiiii lor peyniri ile karıştırıp verebilirsin büyük kızım lor peyniri ile karıştırılınca seviyordu biraz da pekmez ekleyince güzel oluyor.
babyboy_35 Mhmysr verdiğin sebzeleri birleştirip bir kısmını mesela brokoli havuç içine bir iki diş sarımsak koyup çorbasını yapabilirsiniz zeytinyağında
Mhmysr babyboy_35 evet olabilir teşekkür ederim. Patates havucu birleştirmiştim biraz kıvamlı püre olarak ve elma ile muzu bide muz ve yoğurdu
mukadderzehrazeynep linosunannesiiii yumurta sevmedi diye okumuşum ona ekleyebilirsin diyecektim kafa kalmamış 😂🙈
burcin_67 Mhmysr biz sabahları kalkınca pek iştahlı olmuyoruz yarım saat kırk dakika sonra kahvaltı öğünü yapıyoruz. Eğer doymadığını anlarsam formül mamayla tamamlıyorum ( Emmiyoruz maalesef ). çorbayı da bir kase içtiğide oluyor küçük bir fincan kadar içtiğide oluyor. günde üç kere ek gıda alıyoruz. 1.si kahvaltı 2.si çorba ya da sebze püresi ve yoğurt. 3.sü meyve püresi. Geceleri formül mama veriyorum bir kez uyanıyor zaten.