mombabyy Sağlıkla büyütün. Benim oğlum da malesef konuşmadi. Ne yaptıysam tek kelime etmedi. Şarkılar açtım. Kitaplar okudum. Evim kütüphane bildiğiniz. İlgilendik babası ile. Ne oyunlar oynadık oynattik. Yapı geregi çabuk sıkılan bir çocuğum var. İşine gelmiyor konuşmuyor dedik. Erkek çocuğu geç konuşur kızlara göre dedik. Kendimizi teselli ettikte ettik ama gerçekler öyle değildi malesef. Benim içimi huzursuz eden bir şeyler hep vardı. Doktora götürdük. Adı ile seslenince bakmiyordu. Göz teması yoktu. Doktor başka testler de yaptı. Çok şükür otizm yoktu ama ömrümden ömür gitti. Zamanında müdahale etmeseydim sallasaydim eğer evladım otizm ogreniyormus. Bu meret aynı zamanda öğrenilebilen bir şeymiş. Doktor ne derse harfiyen yaptık. Kreş dedi kreşe verdim. Kreş haricinde evde tutma bol bol dışarı çıkar parka götür sosyallessin dedi. Eve girmedik. Devamlı kalabalığa, ailelerin arasına soktum. Eşimle arkadaş edindik. Çocukları olan arkadaşlara ağırlık verdik ve hep görüştük. Çocuklarımızı bir araya getirdik hep. Eşim ve ben kimseyle görüşmeyiz. Etrafımızdaki insanlar da bizle görüşmeye meraklı insanlar degiller. Evladım için çevre yaptım. Hiç tanımadığımiz insanlar dost olduk düşünün. İnsan evladı söz konusu olunca neler yapıyor neler. Kreş özellikle çok iyi geldi benim oğluma. Sosyalleşmesi, anne baba disinda birilerini görmesi, ozellikle kendi yaşıtlarına bakıp taklit etmesi bizi çok rahatlattı. Ben 2 yaşında kreşe verdim evladımı. 25 aylıktı. Şuan 31 aylık ve inanın çatır çatır konuşuyor. Ekran verirdim mesela. Ekran da komple bitti bu durum baş gösterdiğinden beri. 5 dakika olsa bile vermiyorum yani. Göz sıkıntılarımız vardı. Birkaç ay önce gözünden ameliyat ettirdim. Çok şükür gözleri de düzeldi. Ben sonuç aldım şükür. Öğretmenleri arkadaslari çok güzel şeyler kattılar benim evladıma. Başta inanmamistim ama şükür işe yaradı yani. Size tavsiyem bol bol akranları ile vakit geçirmesini sağlayın. Kreşe kesinlikle verin. Keşke her çocuk kreşe gidecek kadar şanslı olsa. Bir de benim yaptığım hatayı yapmayın. Öncelikle sakin olun. Stres iyi gelmiyor. Bebisler hissediyor. Bir de ne olur ne olmaz. Bir çocuk norolojisinin fikrini alın derim. Sevgiler🌹