mombabyy
Yükselen zeka bizim çocuklar için erken ve ağır oluyor ,Osman abalı dikkat güçlendirme önce bakılırsa yükselen zeka çok daha kolay ilerler.
Kızım 18 aya kadar.
Dede ,kedi mama,eeee eeee,gapka(şapka) ,baba Allah gibi kelimeler soyluyordu anne yoktu .
- Ayda anne demeye başladı fakat her şey için elimden tutup götürüyordu her söyleneni anlıyor,hatta aramızda konuştuğumuz şeyi bile bazen tık diye yapıyordu ama başka kelimeler yok denecek kadar az yani at,horoz, köpek sesini taklit ediyordu 21 aya kadar bu şekilde sonra yeni hayvanlar taklit etmeye başladı bir iki yeni kelime o kadar yine de ancak vardı ve eski tekrar ettiği hayvan seslerini ermiyor oldu yenileri başladı.
Koyun ,inek ,eşek ,köpek hala var gibi devam etti 23. Aya gelmeden anne gel , baba gel , Allah bir ,bu baba ,bu anne demeye başladı,doğum gununde bu kitabı hediye etti arkadaşım şuan çok şükür 27 aylık olmak üzere,baba ise gitti,anne mama istiommm,anne bu ver gibi üçlüler başladı ve beni tekrar etmeye şarkıya eşlik etmeye çalışıyor kızım herşeyi çok net anlayan kendi işini kendi halleden bir cocuktur çabuk yürüdü emekledi emekleyip masaya tirmanim masanın üzerinden ekmeğini alıp yer ihtiyaç duymazdi bize bu şekilde şimdi hala net olarak her denileni tekrarlanıyor ama örnek ben diyorum ki kızım baban uyuyor .
Nene baba uyuyor diyor,ne ben buradayım,Nene anne ben iyiyim diyor telofonda ananesine mesela baya baya konuşmaya çalışıyor.
Önceden hiç konusmuyor iken kizim git babanın çekmecesinden çorap al gel diyorum direk alıp geliyordu her şeyi biliyordu yani ama bu kitapla pekişti bilmediği kelimeleri öğrendi appopot bu anne diyor.