miraebruemre Arkadaşlar aranızda bebeğine menenjit aşısı yaptıran var mı çevremde sorduğum herkes yaptırmadığını söyledi hemen hemen bir kaç kişi yaptırmış sadece kafam çok karışık 🥺
elifgibii miraebruemre kesinlikle yaptırın. Menenjit süphesiyle hastanede yatış yaptık vebeğşm daha küçük menenjit aşısını 7.ayda planladığımız için olmamıştı çok şükür menenjitte değilmiş zaten ama çok önemli bir aşı yatış yaptığımız sürece iki tabe menenjit geçiren bebek gördüm çok yaygın değil sanıyoruz ama hastaneye sürekli menenjitten yatışlar oluyormuş hemşireler söyledi oradayken çok çabukta bulasşan bir şey hiç düşünmeden yaptırın kısacası
Elifasel__ miraebruemre arkadaşım yenidogan yoğun bakım hemşiresi çok sık menenjitli bebek gördüğünü kalıcı hasar bıraktığını söylüyor biz 2 hafta önce ilk dozunu yaptırdık
Beyzaveduru Ben de yaptırıdm çevremdeki çoğu kişi de yaptırıyor. Çok tehlikeli bir hastalık. İmkanı olan herkes aşısını olmalı
miraebruemre Beyzaveduru evet doğru söylüyorsunuz bende yaptırma taraftarıyım ama çevremdekiler ben yaptırmadım çocuğuma da hiç bir şey olmadı gerek yok dedi
heygorl miraebruemre öyle dediler diye böyle bir riske gerek var mı Allah korusun yakalandı diyelim bir yerinin sakat kalmasını vs göze alabilir misiniz? Ha bütçe olarak çok pahalı aşılar o kısma bir şey diyemem ama imkan varsa yapılmalı
heygorl Bütçeniz varsa mutlaka yaptırın çok önemli bir aşı. Doktor takvim oluşuruyor kaçıncı ayda başladığınıza göre değişiyor misal biz erken başladık 4 doz vuruldu. 7,10,13 ve 20. Ayında
miraebruemre heygorl evet çok haklısınız pahalı aşılar ama sorun değil ben rota aşısını yaptırdım sıra menenjit aşısında işte çevremdekiler kafamı karıştırdı çok
heygorl miraebruemre insanlar normal aşıya bile laf yapıyor geçenlerde yaşandı daha yenidoğan bebeğe K vitamini aşısı yaptırmadılar bebek beyin kanaması geçirdi. Bilime güvenmek lazım. Muhakkak yanında zararı da vardır ama yararını düşününce böyle bir riske gerek yok bence
ceren4_ Bende yaptırdım 3 ve 5 .ayda ilk vurulunc yaptı ateş sonr geçti muhakkak yaptırın aşı çok önemli