kubukub 2 yaşını 10 gün geçmişti, normalde klozete ve lazımlığına üstü giyinik ya da soyunuk her iki şekilde de otururdu ama hiç çiş ya da kaka yapmamıştı, bende bi deniyim dedim ama defalarca altına yaptı üstü ıslanınca korktu ve değil tuvalete girmek tuvaletin önünden bile geçmedi. Dedim yok olmayacak bağladım bezi. Bi süre sonra tekrar aynı şekilde giyinik ya da soyunuk iki türlü de lazımlığına ya da klozete oturmaya başladı ama yapmıyordu yine, bi zamandan sonra anlatmaya başladım baban da bende hatta tanıdığı herkesi sayarak hepimiz çişimizi kakamızı tuvalete yapıyoruz vs vs diye her fırsatta anlattım, bi de bi yerde okumuştum çocuğa bezine yaptığı kakayı göstermek gerekirmiş ne yaptığını bilsin ki tuvalette bi anda görünce korkmasın diye, bunu da uyguladım. Kaka yapacağı zaman zaten söylerdi bezine yapar sonra hemen değiştirmemi isterdi. Bi gün kakam var dedi dedim gel bu sefer tuvalete yapalım kabul etti lazımlığına yapmayı ama o an tutamayıp bezine yapmıştı ben gene lazımlığına oturttum çişini yaptı ilk kez. Dedim hiç yapmıyordu ama bu sefer yaptı demek ki hazır olmaya başladı. Bi kaç sefer daha böyle çişini lazımlığına yaptı falan, sonra bi gün dedim gel annecim çıkaralım bezini artık takmayalım ve çişi kakayı hep tuvalete yapalım tamam dedi. Çok şükür beni bu konuda hiç zorlamadı tam zamanıymış oğlum için hazırmış gayet. İlk gün 2 kere, ikinci gün 1 kere altına kaçırdı, üçüncü gün hiç fire vermedik 🙏🧿 29 Ay 2 günlüktü başladığımızda, dediğim gibi 3 günde hallettik ☺️🙏🧿