mss_12 linamom3 4 yaş derken ? E ilkokulu bekleselerdi ozaman .16 aylık olmuş çocuk zaten tamam vitamin alıyordur ama bu ayda yemeklerden alacağı vitamini sütten almaz.bir anne olarak kendi ruh sağlığını da düşünüp karar verebilirsin :)
linamom3 mss_12 bende aynı şeyi söyledim sizin sülalede var bir sıkıntı eşimin kardeşide 8 yaşına kadar biberonla süt cicibebe içiyormuş biberonu bıraktıramamış kayınvalidem kendin beceremedin bari bana karışmaya çalışma sana kalsa ilk okula kadar emecek çocuğum dedim
Sunismyson linamom3 ay susmasın havlyan köpek ısırmazmış korkma onun lafıyla mı büyütüyosun çocuğunu he de geç bildiğini yap. KAYNANALAR KAPATILSIN!
linamom3 Sunismyson inan korkmuyorum ne kadar inatçı biri olduğumuda çok iyi bilir ama terminatör gibi konuşmayı sevdiği için artık çok yoruluyorum laf yetişmiyor 😅
linamom3 Merveahmett kararımda netim ama insanlar çocuğumun üstünde bir söz sahibiymiş gibi konuşuyorlar beni delirtiyorlar
linamom3 sedaki ben bir kaç kere ilgisini dağıtıp bıraktırmaya çalıştım ama yok geçen sirke sürdüm yine emdi konuşarak bırakamıyoruz biraz zor olacak sabır taşı duymuştum öyle deyeceğim artık tek çarem bu
inscnmya linamom3 1 2 ay öncesine kadar bende sizin gibiydim. Aşırı kafama takıyordum bunuda ister istemez cocuguma olumsuz yansıtıyordum daha mutsuz stresli bi anneydim. Şimdi ise yediği kadar diyorum. İllaki karnı da doyacak boyu da uzayacak. Bir gün kendi ağızlarıyla direk yemek de isteyecekler. İkiniz icin de en iyisi olsun inşallah 🙏
linamom3 inscnmya teşekkür ederim ama benim çocuğumun sevdiği yediği hiç bir şey yok ağzına aldığı şeyi tükürüyor değerleri de çok düşük o yüzden gelişimi durdu aylardır kilo almadığı gibi zayıflamaya başladı artık ne yapacağı şaşırdım
mrv__1234 linamom3 bıraktım deyince ne yapabilecekler ki? Zorla memeni açıp çocuğa mı verecekler? Sen de biraz korkuyorsun gibime geliyor, ya da başkalarının ne söylediği kendinden ve çocuğundan daha önemli?
linamom3 mrv__1234 dikkatli okuduysanız iyi bir dönemde olmadığımı yazmışım bunun korkuyla ne alakası var? Sizi çocuğunuzla ilgili olumsuz yorumlar üzmüyor mu hiç?
mgshnaslna linamom3 kimseyi dinleme bebeğini senden iyi tanıyamazlar hiç de vicdan azabı çekme ne 4 yaşı tövbe yok okula gidene kadar emzirsinler bence 2 yaşına kadar emzirmek ideal
Dfncgdm2022 linamom3 yegenı kımse gıtsın tedavı olsun akıl alır gıbı degıl 4 yaş nedır oldu olacak ilkokula kadar emzırsın hıc normal bir şey degıl bana gore zaten 2 yasından sonra bırakamayan cocuk yoktur bırakamayan anne vardır .Sende evladın ıcın en ıyısını bılırsın kımseyı dınleme burda annenın psıkolojısıde onemlı . Bu yuzden kendın ne ıstersen onu yap derım cnm
linamom3 Dfncgdm2022 evet destek alması gerektiğini söylemiştim, teşekkür ederim güzel yorumlarınız için dediğiniz gibi bildiğimi yapacağım
ekimkizi_ linamom3 annem ayni sebepten beni 1 yaşinda sütten kesmiş doktor demiş yemek yemediğim için karar sizin tabii ki ama küçük de değil artik bir besleyiciliği kalmismidir emziremedim ben o yüzden pek bilmiyorum
linamom3 ekimkizi_ doktorumuz artık anne sütünden çok dışarıdan vitamin alması gerektiğini söylüyor zaten anne sütünün de 1 yaşından sonra bir besleyiciliği kalmıyor dışarıdan bir besin almayıp emdiği için doymuyor ve sürekli emmek istiyor
beriiiiil ekimkizi_ besleyiciliği yok diye geçiyor ama antikor salgılanıyor ve anne sütünden geçiyor. Bağışıklığı güçlendiriyor yani doğal ilaç ☺️
sibel08 linamom3 2 yaşından sonra emzirmeyi doğru bulmuyorum. Bence şimdiden yavaş yavaş azaltarak bıraktırabilirsiniz emzirmeyi. Maksimum 2.5 yaşına kadar emzirilmeli bence. 3 yaş 4 yaş çok büyük zaten faydası da yok büyüyünce. Hiç vicdan yapmayın haklısınız siz. Benim kızım da 17 aylık gece sürekli meme için uyanıyor gündüz çok düşkün değil ama geceleri emmek istiyor. Normalde gece emmesini bıraktırmam gerekiyordu ama yapamadım bir türlü. Çok alışmış ağlıyor emmese ne yapsam bende bilmiyorum
linamom3 sibel08 biz gece gündüz çok düşkünüz daha önce azaltarak denedim ama inanın kanmıyor bir anda kesmekten başka çarem yok sabır taşı duydum onu deneyeceğim
mrv__1234 linamom3 anne olduktan sonra çocuklarıma biri ters baksa bile üzülüyorum, yanlış anlaşıldım kusura bakmayın böyle dönemde sizi üzmek istemem, sadece annelere çok karışanlara sinir oluyorum yorum yazarken aklıma geldi hırslandım 😅