Nurcanben Arkadaşlar kızım yeşil sebzeler brokoli, ıspanak vs. yemiyor. Şimdi ben brokolili bir yemek hazırladım ona hem faydalı hemde kabizliga da iyi geliyormuş ama yine yemedi sorum şu beklesem çok acıkınca illaki yicek mi ona göre başka bir şey yedircem hiçbir şekilde yemicegini bilsem aç durmasına müsade etmicem çünkü.
papatyagibi Nurcanben Cocugunuza göre degisir Acıktıgı icin pes edip yiyebilir ama eger cok inatcıysa bence agzına bile sürmez Oglum da pek sebze sevmez Ispanak icin cok cabaladım özellikle Hatta pes eder ve yer diye düsünüp baska alternatif yapmadım acıktım dedikce ıspanak koydum önüne ama bana mısın demedi Sonra kocaman bir vicdan azabıyla sevdigi yemekleri donattım 🥲 O günden beri ne oglumu sevmedigi yemeklere zorluyorum ne kızımı
Seryy_ Nurcanben çocuktan çocuğa değişir kıyaslama değil benim düşüncem ama benim oğlum sevmediği şeyleri ağzına sürmüyor aç olsa bile, ben yinede ısrarla deniyorum ama yemezse diye alternatif olarak başka bir şey yapıyorum yinede.
Sedas00 Nurcanben sevdiği şeylerle pişirseniz yine de ayırt eder mi acaba ben omlete yada pankekine katıyorum genelde köftelerini sebzeli yapıyorum yada mücver yapıyorum öyle yiyo ama bazı bebitolar onların içinden bile seçiyo 🙈
ZeydsMom Nurcanben gecen doktor sayfasinda gordm cocuk biseyi sevmiyorsa yemiyorsa zorlamayin cok istiyorsaniz kendiniz pisirin yiyin diyordu 😄 sevmiyorsa inada bindirecek zaten yemeyecek zorlarsaniz sonra ters teper hic yemez bunsefer baska seyleri de yemek istemeyecek
papatyagibi Nurcanben Hic ac bırakma o zaman Yemez cünkü sende yaptıgın vicdanla kalırsın Tecrübeyle sabit
Nurcanben ZeydsMom askim normalde ısrar etmiyorum ama kızımın geçmeyen kabizligi var ve brokoli kabizliga çok iyi geliyormuş ilk ek gıda zamanları severek yiyordu artık yemiyor 😂
Evaninanasi Nurcanben köfte şeklinde denediniz mi? Ben karnabahar, havuç ve brokoliden köfte yapıyorum. Kkzım çok seviyor onu 😅
Sedas00 Nurcanben rendenin en ince bıçağıyla rendeliyorum o şekilde az yağda az pişirip üstüne yumurta kırıyorum ıspanagıda doğrayıp veya pankek harcıyla bızt yapıyorum 💝
Sedas00 Nurcanben bu arada kabızlıga Hindistan cevizi yağı çok iyi geliyo wefood marka her sabah 1 çay kaşığı veriyorum düzenli suan 33 aylık kızım hiç kabız olmadı şükür
ZeydsMom Nurcanben onun yerine baska seyler deneyin zeytinyagi,hindistan cevizi yagi, su icsin gun icinde, elma, armut,kayisi, bezelyenin kendisi de iyi geliyor. Balkabagi falan seviyormu ?
Evaninanasi Nurcanben karnabahar, brokoli ve havucu haşlıyorum. Karnabahar ve havuçlar iyice yumuşayınca sudan alıp eziyorum. Ezdikten sonra iyice suyunu sıkıyorum elimde. Suyunu ne kadar iyi sıkarsanız o kadar iyi tutar. Sonra içine yumurta, galeta unu, tuz ve baharat atıyorum biraz. Köfte şekline getirip kızartıyorum. Bu kadar 😅
Yarim_Kilo_Kiyma Evaninanasi Bende bu tarihe pancar ekliyorum ve 3 4 yumurta kapalı bir borcam ile kısıkta pişiriyeouö. Hem pofidik oluyor hemde gerçekten çok lezzetli oluyor.
AnnaGloria Nurcanben benim oğlum o kabızlık dönemi bu söylediklerinizi yemeye başladı ( mecburen ) çünkü sadece doktor yemesin dediklerini severek yiyordu bir yemedi iki yemedi en sonunda pes edip yemeye başladı brokoli haslayıp biraz da tuzlayıp eline vermiştim agaca benziyor değil mi zürafa gibi agac yiyorsun demiştim onu da öyle yemeye başladı ama çorbasını yemez yogurtlayıp yediriyorum
Nurcanben AnnaGloria bende çorbasını icmicegini bildiğim için haslayip yogurtlamistim yine yemedi bugün son kez tekrar denicem bakalım