ayazdm
@onurmooms
Benim kızıma da hamileliğimde böbrek genişlemesi (sol) var dendi. Şu an 2 yaşında ve doğduğundan beri nefroloji ve üroloji takipli. 3 ayda bir ultrason çekilir ve iki bölüme de gösteririz. (Hatta bugün yine ultrason günümüzdü.)
Sondalı ultrason, mag3 sintigrafi, ivp, mr çekildi.
İlerleyen aylarda yine sintigrafi çekilecek, takibe her zaman devam yani. (Her yeni görüntüleme çeşidinde ayrı bir gerginlik ve korku da hissetsem sonuçta bu işi yapanlar sürekli yapıyor ve bilgisiz değiller. Sağlığı için de kar zarar açısından bu işlemleri yaptırmak gerekiyor.)
Bir ara değerler aynıyken sonra birden arttı ve ameliyat ihtimali gündeme geldi. Başta kelimenin tam anlamıyla kahrolsam da burada bu başlıklarda açılan yorumlarda konuştuğum birkaç kişi sayesinde içim rahatladı. Yine ameliyat olmasına gerek olmasın inşallah ama kafa olarak daha rahatım.
Bugün yine gittiğimizde çok şükür en azından ilerleme olmamış, en son değer neyse o.
Bunun sonucunda da üroloji doktoru kızım büyüdükçe bu durumun gerileme ihtimali de olabileceği üzerinde durdu. Geçen seferki birden artan değer üzerine yaptığı karamsar konuşma olmadı.
Bu arada hastanede bir kadınla karşılaştım. 14 yaşındaki kızında da aynı durum varmış ve başka sebepten ultrason çekilirken tesadüfen fark edilmiş. Yani bu yaşa kadar da hiçbir sıkıntı vs olmamış. Belki hiç belli bile olmadan yaşayıp gidecekti.
Yani demem o ki Allah’ın izniyle bu konuda hiçbir sıkıntı, zarar yaşamadan da büyüyebilir çocuklarımız. İçinizi ferah tutun, bol bol dua edin, kontrolleri aksatmayın.
Allah hepimizin çocuğuna şifa versin. Ama oldu ki üzücü durumlar yaşandı, o zaman da çok şükür ki dermansız dert değil. Allah kimseye dermansız dert vermesin inşallah.
Ve evet tek böbrekle doğan bunu askerlik muayenesinde öğrenen kaynım gibi insanlar da varmış.