Mirac21mom 2 yaşına gelene kadar benim oğlumun da hiç kelimesi yoktu. Bizde psikiyatri dil terapisti çocuk doktoru kapılarından geçtik. Aslında algıları çok iyi olmasına rağmen sırf konuşmuyor diye endişe etmiştik. 2 yaşından sonra hayvan sesleri yansıma sesleri derken açıldı. Kelime çok fazla sayıda var. 300+ belki . Tekrar etmeler daha düzgün. Yerinde ve anlamlı kelimeleri çok. İkili kelime az sadece. Üçlü kelimeyi de ben soylettirirsem söyler. Baba nereye gitti diye sorarsam baba işe gitti der mesela. Ama birkaç tane çok yok. Hâlâ yaşının gerisinde. Şuan 34 aylık. Akıcı, hızlı hir konuşmasi yok. Kendini kelime kelime ifade eder. Bize hep söylenen 2-2,5 ya sonrasında dil konuşma terapisi desteği. Bizim 1 ay kadar 4 ders kadar dil konuşma desteğimiz oldu. Sonra bırakmak zorunda kaldık bir fayda goremedik doğrusu kısa sürede. Benim şahsi düşüncem 4 yaş çok geç bir vakit. Erken okuryazarlik becerilerinin bile başladığı bir dönem neredeyse 4 yaş. O zamana kadar kelime çıktılarının gelmesi gerekiyor bence. Siz bence yine de işinizi şansa bırakmayın. Eminim bir çok kapıyı da aşındırmissinizdir ama.