caglaay Benim beneğime 6aylıkken sağlık ocağı bidaha 9ayda alı demişti arkadaşımın bebeği 6aylık oldu aşıya gittiler bidaha 12. Ayda demişler bende bir kaç gün sonra gidecektim 9ay aşısına bu isteyen yapıyor isteyen yapmıyor mu nedir bilgisi olan ?
beyazzkuguu caglaay bize söylenen 12. Ayda da yaptırabilirsin ama erkenden olsun dersen 9. Ayda gel demişlerdi
yavrupandaannesi caglaay devlet aşılarını. Hepsi ayına göre yapılır ( fakat bazı durumlarda ötelenebiliyor mesela bebeğiniz hasta 1 hafta ya da 10 gün sonra hemşireniz yapıyor ama muhakkak o ay içerisinde yapılıyor )
caglaay beyazzkuguu 12.ayda başka aşı varmış ben sağlık ocağına sordum bu 9ayda olan en geç 11 aylıkken yapılıyormuş ben bişey anlamadım cidden herkese farklı bişey
ezgiii12490 caglaay söyle normalde 9.ay duye aşı yok ama kizamik vakaları arttığı için hem 9.ayda yapılıyor istege bagli aynı aşı bide 12.ayd yapılacak ben mesela 12.ayda yaptircam
Efnans_Mom caglaay 9. Ay aşısı yani kızamıkçık kabakulak olan aşı daha çok göç alan yerlerde yapılması uygun görülüyormuş. Göçle birlikte hastalık getirdikleri için çoğalma olmuş. Biz yaptırdık.
ezgiii12490 caglaay arkadaşınızın daha küçük bir ilçe mi be yaptırmak istemedim 3 aymış koruyuculugu eskisi kadar vakalar çok değilmiş siz bilirsinz
Kubracigimm caglaay Kızamık vakaları çoğaldığı için ara dönem aşısı olarak konmuş bir aşı. 12.ayda da yapılacak Biz hem 9.ayında hem de 12.ayında yaptırdık.
caglaay ezgiii12490 hayır aslında ikimizde merkezdeyiz Bursa sadece ben yıldırım o Osmangazi diye geçiyor ama çok merkezi ikimizin de yeri ya bilemedim bende şimdi gerçekten 🤷🏼♀️
klbm caglaay 9. Ay aşısı takvime sonradan eklenmiş aşıymış. VE EN ÖNEMLİSİ BEBEGİNDE SÜT ALERJİSİ OLAN ANNELER AŞIDA LAKTOZ VAR. Alerji doktorumuz kızımın degerlerine göre 12. Ayda yaptırmayı uygun gördü.
ezgiii12490 caglaay siz isterseniz yaptırın 3 ay için risk alamam derseniz 3 ay ne ki derseniz yaptırmayın aynı aşı boşuna 2 kere gircek
caglaay apopot merhaba yaptırmadım yaptırmayacağım heralde 2 gün sonra oğlumun çocuk doktoru kontrolü var 9ayda kan verememiştik hasta diye ona da tekrar danışacağım 11 aylık olana kadar yaptırabiliyorsun demişti bana sağlık ocağı hemşiresi doktoruyla konuşup ona göre karar vereceğim bende 🤷🏼♀️