biranne0 alicenine6 benim oğlumun kafası baya yamuktı çok korkuyordum sol taraf dümdüzdü hatta sol kulağı bile sağ kulağına göre farklıydı ama suan baya duzeldi 15 aylık
delihahatce alicenine6 şişlik yoktu sağ taraf basıktı dümdüzdü sol taraf ise yukarı doğru uzuyordu baya kafası yamuluyordu yüz hatları değişiyordu kuzumun bariz fark ediliyordu
Aerith alicenine6 başının ön kısmı şişmiş gibiydi o da biraz yamukluktan dolayı ama şimdi geçti baya baya. Bebişler dönmeyi öğrendikçe iki tarafa da yatıyor o çok faydalı oluyor ve ben tummy time çok faydasını gördüm. Sizin piyanonuzdan bizde de var onun çok çok faydası oldu 7 aylık olucaz hala kullanıyoruz.
delihahatce alicenine6 dediğim gibi her şeyi deneyin zor bir süreç olacak sizi yorar dikkat ediniz yatış şekline takipte kalın sürekli . Herkes bizim gibi değil yazılanlardakilerden yola çıkarak sonuçta düzelmedi biz ne yaptıkta o yüzden sizde asla vazgeçmeyin kalbinizi ferah tutun iyi olur inşallah . Ama çok kafaya takarsanız da bir beyin cerrahı görmeniz sizi rahatlatır zaten küçük şuanda . Kendiliğinden de düzelir işallah.
alicenine6 delihahatce umarım, çok teşekkür ederim anlattığınız değerli bilgiler için, aydınlanmamı sağladı 🙏
delihahatce alicenine6 inanınki bir Allah’ın kulu bize demedi ki gidin tomografi çektirin deselerdi dördüncü ayda giderdik . Ben diyorum ki size eğer çok takıyorsanız acabalarınız var ise bir gidin .
surprizbebe alicenine6 orda da konunun uzmanı olan doktorlar var burda forumda okumuştum. Biz Ankara’dayız dr Harun Demirci ye götürdük. Süturlar açıkmış şükür. Küvözde kaldığı için yoğun bakım kaynaklı dedi kafasının arkası sivri bizimkinin.
morbulutlu alicenine6 canım öncelikle sakin ol🙏 Ben bebeğimi 18 günlüktü craniale götürdüm. Kendim farkettim doktorum merkezi önerdi.Hiç endişelenme onlar yönlendirme ölçüm yapıyor zaten. Eğer ameliyatlık bir durum olsaydı emin ol çok belirgin olurdu. Benim bebeğim şu an 2 aylık . Pozisyonlama yapıyorum sağ sola yatırıyorum. Zamanla düzelecek inanıyorum 🤩 Çok belirgin değil ama senin bebeğinde aşırı bir durum görmedim
ysmnabd alicenine6 hemen kendi surecimizi anlatmak istiyorum. benim bebeğim prematüre doğdu. Kuvozde hep aynı yöne yattigu için eve geldiginde de öyle yatıyordu . Bizde cahillik işte karismayalim bebek istediği gibi yatsın dusuncesine girdik. 2. Ayın sonunda bir tarafı dumduz olmuş kafa arkası üçgen olmuştu. Çok üzüldüm ameliyat riskli , kast 100 bin TL herşeyi düşündüm. Sonra Instagram’da bir doktora denk geldim 9. Aya kadar bekleyin diyordu . Yorumlardan bir kadınla tanıştım benzer süreçten geçmişler . Bebeğe 18. Ayda kask takılmasına rağmen kafası düzelmiş. Bende o yüzden acele etmeyip bekleme kararı aldım. Şuan 7.5 aylık çoğunlukla düzeldi . Hâlâ var evet ama o üçgen halden eser yok çok şükür . Zamanla da duzeleyecegine inaniyorum doktorun biri dedi bebeklerin kafası 2. Yaşına kadar hamur gibi olur sekillenur dedl. Şimdi o çökük tarafa yatirmiyirum diğer tafara yatiriyorum düzeliyor sadece sabır
alicenine6 ysmnabd çok sevindim bebeğinizin düzelmesine, benim tek istediğim şu an Sütürların kapalı olmaması. Şekil bozukluğu dediğiniz gibi düzeliyor yaş ilerledikçe
babymamma alicenine6 bence kasklık hiç bir durumu yok bizimde öyleydi tek taraflı düzleşme vardı önce tortikolis için fizik tedavi uzmanına gözüktük 9. Aya kadar düzeliyor benimki 13 aylık hiç bişeyi yok şuan görsen kafasının bi tarafı kocamandı bariz belliydi ama şimdi hiç bişeyi yok başka bi uzman görüşü daha alın kaska yönelmeden
senuska alicenine6 öncelikle geçmiş olsun. Aynı durumu 1 ay önce kadar bizde yaşadık. Doğumundan beri bebeğimin kafası bana da eşime de kule kafa gibi geliyordu. Özelde beyin ve sinir cerrahisine götürdük. Elle muayene edip süturları kapalı ameliyat olmalı dedi. 1ay takip edelim sonra ameliyatı planlanır dedi ve bizim tabi moral yerle bir oldu. Yemek yiyememiştik o gün. Sonra devlette sadece çocuk üzerine bakan bir nrş doktoruna götürdük. Süturlar kapalı olunca yüz hattı göz küreleri dahil gözle görülür fark olacağını anlattı yine de her ihtimale karşı ne yazıkki bebeğim mr çekildi. Süturlar açıktı. Ondan sonra 2 doktora daha götürdük çünkü bize göre halen kafa şekli yamuk gibiydi. En sonunda bağcılar medipolde prof.dr nejat akalana götürdük ve bizimle çok ilgilendi sağ olsun. Bebek dönmeye başlayınca kafa şekli daha da düzelecek demişti.Eğer istanbuldaysanız içiniz rahat edecekse öneririm o dr beyi. Sonradan tummy time , gündüz uykusunda sürekli başını çevirmek derken biraz düzeldi kafası. Benim bebeğim de ağustos doğumlu ve ilk 3 ay üzüntüden ne yapacağımızı bilemiyorduk tabiri caizse.
madamsln alicenine6 Kafa yamukluğu oluyor. 4 aylıktı baktım, içine gömük, baya yamuk. Bide kafasının arkası hep öyle. Doktora gittim, kafaları yumuşak dokulu olduğu için bu çok normal, sürekli şekil alır dedi. 11 aylık biraz yine var.