babyboy_35 10 aylık bebeğim herkesin verdiği liste belki bizi kurtarır Kahvaltı : Pankek yanına muz Öğlen yemeği : mercimek çorbası Ara öğün: Meyveli cevizli yoğurt Akşam yemeği : bezelye pirinç pilavı Uyumadan önce de genelde gece maması yapıyorum
uykusuzanne__ babyboy_35 sabah yemek yemiyolar öğlen makarna yediler ara öğün meyve bebek cips Akşamda biz ne yiyorsak onu yiyorlar bugün mercimek çorbası ve taş fırında lahmacun yapıcam onu yiyecekler
Beyza1122 babyboy_35 benim bebegim 14 aylık ama taneli şeyleri çok verimli yemiyor çorba türünü daha çok seviyor yada çok küçük taneli yiyor 😔
Eylul301023 babyboy_35 14 aylık Kahvaltı: omlet,peynir,zeytin,muz,avokado Öğlen: mercimek çorbası,ekmek Ara öğün: Bebek bisküvisi,süt,meyve Akşam yemeği: kıymalı kabak,domatesli makarna Uyumadan önce normal maması başka bir şey vermiyorum ☺️
Xname babyboy_35 sabah avakado lu kahvaltı Öğlen brokoli çorbası Sonra yoğurtlu muzlu püre Akşamda pirinç pilavı yoğurt ve yanında yemekten ( daha belli değil😂)
babyboy_35 Beyza1122 dişlerden dolayı benimkide öyle üzülme ama sunuyorum yinede yer yemez zorlamıyorum ama ne kadar yediğine bağlı mutlaka gece maması veriyorum bir öğün çorba mutlaka yapıyorum yoksa aç kalır 😂😂
ays45 Beyza1122 benim bebeğimde öyleydi ama taneli ve katı gıdayı mutlaka gün içinde bir öğünde teklif edin. Bir yaşına girdi. Dişleri de çıktı tabi. Şu an köfte, mercimek yemeği vs. Yiyebiliyor. Pirinç yutamazdı. Yarın da onu deneyeceğim. Kendinizi bu süreçte üzmeyin düzeliyor. Sadece çorbayı pütürsüz yapmayın mesela. Sebzeleri eziciyle ezip kıvam verin. İçine şehriye ya da ince kesim makarna atın mesela. Zamanla öğreniyorlar.
ayseadasu Eylul301023 sütü artık normal sütmü veriyosunuz benm 13 aylık versem diyorum artıkta ne marka hangisinden vericem bilmiyorum
16momm babyboy_35 bugün kahvaltı tavada yumurta zeytin peynir tahin pekmez ıhlamur Öğlen mercimek çorbası yoğurt bezelye Ara öğün muz elma olacak Akşam mercimek çorbası yoğurt bezelye yine 1 yaş 10 günlük
askbebegimmbenim babyboy_35 bizim sabah kahvaltısı hemen hemen fiks. Sabah tavada tereyağında yumurta, bazen kaşarlı bazen kavurmali, kıymalı değişimli yanina salatalık Öğlen mercimek çorbası Ara öğün muz avakado Akşam pilav kavurma + sulu yemek ne yaptıysam Yatmadan önce yulaf unu pişiriyorum icien elma armut şeftali ne varsa bı meyve ekliyorum eğer akşam yemeğini güzel yediyse sadece meyve yediriyorum duruma göre
bisenakillisinzaten babyboy_35 Kahvaltı: yoğurt yumurta labne karıştırıp yediiryorum yanında zeytin peynir tahin pekmez yerse Öğlen muzlu mama Akşam da biz ne yersek o
Deletedmom_220 babyboy_35 evde de kendime onları yapıyorum. Genel olarak biz ne yersek onu yiyor galiba
etkafa babyboy_35 17 aylık Sabah yumurta ve kahvaltılıklar Öğlen makarna ayran Ara öğün meyveli yoğurt Akşam balık mercimek çorbası
D_deniz babyboy_35 birileri bana akıl versin yaa… 11 aylık. Kilosu da çok iyi. Ama ek gıdayı ön plana koyunca pişik oluyor. Oysa hep deneyerek ilerledik. Sabah 150cc mama içiyor. Sonra kahvaltı kahvaltıda yumurta organik hepsi zaten labne varsa muz avakado da oluyor. Sonra öğlen yine mama. Yoğurt sonrası ve ikindi maması ve uyuyor. Uyanınca meyve yiyor akşam maması içiyor. Sonra bizle yemek yiyor. Ona göre yapıyorum tuzu çok az yağ az baharatsız. Ne yersek yiyor yoğurt eşliğinde. Gece uyumadan da mama içip uyuyor. Ölçekler küçük ek gıdada en fazla 6tatlı kaşığı. Sağlığı yerinde kilosu çok iyi. Napacağım bilmiyorum. Mamayı azaltayım ek gıdayı arttıralım dedikçe bağırsaklar bozuluyor sürekli kaka ve sonunda acılı pişik oluyor.
ttgc00 D_deniz asit oranı yüksek şeyler verirseniz ek gıdada o zaman pişik olur doktorum öyle demişti örneğin portakal mandalina domates vs. Gibi
Dlkuzn D_deniz tam diş zamanı diş döneminde bebek pişik olabilir ek gıdadan kaynaklı olmayabilir endişelenmeyin 🌸
aresnako babyboy_35 10 ay 8 günlük Kahvaltı: sade omlet- peynir- tahin pekmez Öğlen: kuzu kıymalı tarhana torbası-yoğurt Ara öğün: kuru erik yoğurt bebe bisküvisi badem fındık ceviz karışımı Akşam: Bulgurlu ıspanak yemeği