Mommm1 kediniz strese girdigi icin bu davranışlari yapiyor. Stres icin veteriner hekiminizin onerdigi bir ilac kullandiniz mi hic? Bence bir deneyin bakalim faydasi olacak mi? Benim de evde 2 kedim var kizim 3 yasinda. Kizima alisma surecleri yaklasik 2-2.5 yas civarinda oldu kedilerimin. Yani biraz zaman aliyor. Ama sizin kedinizde stres yonu onu cok etkilemis ki etrafa da cis yapar pozisyona gelmis. Bir sure alan ayirma faydali olabilir, miyavlayabilir ama onun iyiligi icin yapiyor olacaksiniz bunu. Daha once gordunuz mu bilmiyorum ama kedilere fisildayan adam diye bir program var ingilizce adi my cat from hell youtubedan bakmanizi tavsiye ederim. Aslinda problem kedilerden cok insanlarin onlara olan yaklasimlarindan kaynaklaniyor, bu nlari duzenlediginizde kedilerde de degisimi gorebiliyorsunuz. Yani biraz emek istiyor. Birde kediniz icin etrafi zenginlestirme yapabilirsiniz. Bazi kediler yerde bazi kediler yuksekte olmayi severler mesela ona yuksekte yatabilecegi guvenli bir raf yapabilirsiniz, dogalarinda alani kontrol etmek gibi bir icguduleri oldugu icin bu onlara iyi geliyor. Soyledigim programin bolumlerini izlerseniz bu konulara orada da deginiliyor size cok sey katacaktir. Bir de cocugunuzla kedinizin iletisim kurmasini saglamalisiniz ozellikle oyun ve yemek yedigi keyifli anlarda. Yani mesela kedinizin cok sevdigi bir oyuncagiyla siz bebeginizi kucaginiza alin bebeginiz oynatiyormus gibi oyun oynatın, yine sevdiği bir yiyeceği, odul mamasi vs cocugunuz kucaginizdayken onun elinden yemesine yönlendirme yapabilirsiniz. Kucuk adimlarla baslayip, sonrasinda bu iletisimi arttirabilirsiniz. Hemen degisim de beklemeyin kedinizin de zamana ihtiyaci var cunku. Butun bunlari dogru sekilde yaptiginizda yine uyum saglanamiyorsa o zaman farkli bir seçenek dusunebilirsiniz. Bir de beneklimorkedi intagramdan bakabilirsiniz, psikolojik olarak kedinize destek saglamasi adina iletisime gecebilirsiniz belki. Ayrica sizi takdir ederim bu kadar seye ragmen kedinizden vagzecmemissiniz. Inaniyorum ki basaracaksiniz da 🙏🥰