asya6 ben profesyonel bir destek aldım.çünkü benimki gündüzleri de uyumuyordu ayagımdan bıraktığım an ağlıyordu.geceleri zaten uyku yok.onun için hiç sağlıklı değil bu durum .eğitmenim sağolsun çok iyi çok anlayışlı sabırlı biri.ben yaklaşık üç hafta boyunca bebeğime uyku öncesi aynı rutinleri yaptım loş odada.alt üst değiştirme,kitap okuma,saç tarama,eşyalara iyi geceler deme vs.üç hafta boyumca her uyku öncesi yaptım sonrasında sallamaya devam ettim tabi.artık iyice rutinlere alışmıştı.daha büyük bir beşik aldım karartma perdesi aldım.karanlıkta gerçekten daha kolay uyuyorlar çünkü.ve en önemlisi gündüz uykularını düzene soktum.en önemli nokta bu.uyku aralıklarına dikkat ettim.nr çok az uyudu ne de çok fazla uyudu.üç haftanın sonunda sallamayı bıraktım.rutinleri yaptıktan somra karanlık odada beşiğine koyup pış pış pat pat yaptım.rutin sonrası zaten uyku vakti oldugunu anlıyordu.başta zor oldu tabiki.ama yavaş yavaş alışmaya başlıyor.gündüzleri kesintisiz uyuyor mesela.bu benim için imkansızdı.destk olmadığı için uyandıgımda kendi geri uykuy dalıyor.geceleri yine uyanıhor ama ama daha bir hafta oldu başlayalı mutalaka daha iyi olacaktır.